Džihadisti postavili novi rok za oslobađanje Iračanke, prijete ubojstvom jordanskog pilota

Screenshot: YouTube

U NOVOJ poruci koja se na YouTubeu pojavila u četvrtak ujutro ponovno se čuje glas Japanca Kenjija Gota koji je prenio poruku Islamske države vezane uz razmjenu zatvorenika. Islamska država sada zahtjeva da se zatočena Iračanka pusti na slobodu do zalaska sunca u četvrtak inače će oni ubiti jordanskog pilota. Džihadisti su u prošlom zahtjevu dali 24 sata za oslobađanje Iračanke, no odlučili su pomaknuti taj rok, javlja Reuters.

"Ja sam Kenji Goto. Ovo je glasovna poruka koju su mi naredili da vam prenesem. Ako Sajida al-Rishawi neće biti spremna za razmjenu za moj život na turskoj granici, jordanski pilot Muath al-Kasaesbeh bit će odmah ubijen", kazao je glas koji se čuje na snimci.

Jordan je u srijedu objavio kako nisu dobili nikakvu potvrdu da je njihov pilot na sigurnom te da će nastaviti s razmjenom samo ako se njega oslobodi. Ova poruka pak implicira da njihov pilot neće biti dio razmjene već da će biti oslobođen japanski novinar. To stavlja Jordan u tešku poziciju jer dužnosnici inzistiraju da je njihov pilot prioritet.

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.