Dubrovački biskup izrazio sućut obitelji ubijenog Kraljevića: Zatečeni smo i ostajemo bez riječi



"ZATEČENI smo viješću koja je bolno odjeknula u obitelji Kraljević i župi sv. Marije Magdalene u Banićima, proširila se okolnim mjestima, općinom, našom biskupijom, a zatim i cijelom Hrvatskom", napisao je biskup dubrovački Mate Uzinić na službenoj stranici biskupije. Naime, biskup je izrazio sućut sućuti obitelji, rodbini i prijateljima pokojnog Marka Kraljevića kao i župljanima župe sv. Marije Magdalene u Banićima.

> Pedesetak Dubrovčana se okupilo ispred zgrade Suda kako bi izrazili podršku svećeniku ubojici!

> Ubio ga golim rukama: Policija zatekla "svećenika ubojicu" s krvavim i natečenim šakama

> Saslušan "svećenik ubojica", čekaju se nalaz obdukcije i odluka o pritvoru

> Šokirani mještani Banića traže razloge brutalnog ubojstva: "Ovo je Bog dig´o ruke od naroda!"

> Svećenik u Dubrovačkom primorju ubio lokalnog političara!

"Vijest je to koja nam nameće brojna pitanja na koja nemamo odgovora. Ostajemo bez riječi. Možda možemo izgovoriti tek riječi žaljenja i sućuti, ali i te riječi mogu zvučati kao prazne riječi", napisao je biskup Uzinić na službenoj stranici.

Biskupovo pismo na pokopu Marka Kraljevića u Banićima pročitao je kancelar Dubrovačke biskupije mons. Ivan Šimić, a biskup Uzinić tijekom dana je posjetio obitelj pokojnika i osobno im izrazio sućut.  Biskup je jučer posjetio i don Ivana Sinanovića kojeg je prethodno trajno razriješio svećeničkih dužnosti u Banićima.

Zanimljivo je kako je okupljanje Dubrovčana jučer ispred zgrade dubrovačkog suda za don Ivana Sinanovića, Biskupija nazvala "molitvenim skupom potpore"

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.