Drama u Svačićevoj: Policija privela stanare, radnike SC-a pustili da rade unatoč sudskoj zabrani?!

Foto: Index

DRAMA i danas u Svačićevoj. Splitski Studentski centar, unatoč sudskoj zabrani radova, naložio je da se priključe instalacije klima uređaja, koji je nedavno nakon velike muke prebačen u dvorište Svačićeve 10. Stanari su zvali policiju, uzdajući se u snage reda, no kako su se prevarili. 

Umjesto da prisile radnike investitora da se pridržavaju sudske odluke, policajci su u Prvu postaju priveli predstavnicu stanara Nives Šećer, njenog supruga i sina te još jednog stanara zbog remećenja reda i mira. Šećeri su ekspresno poslani na Prekršajni sud, dok je četvrti stanar pušten. Policija je njihovom slučaju dala najviši prioritet tako da su završili svatko kod svog suca.

Ravnateljica SC-a kaže kako je sudska odluka ne obavezuje?!

U policiji su nam kratko potvrdili da su priveli stanare te su rekli da ne mogu ulazit u meritum sudske odluke. Popodne se izjavom za vijesti NOVA TV oglasila i direktorica Centra Gordana Raos. Ustvrdila je kako je sudska odluka ne obavezuje. Samo da podsjetimo, ravnateljicu Gordanu Raos uskoro očekuje suđenje za pogodovanje jednom obrtu prilikom obnove Studentskog centra. Inače je riječ o bivšoj sutkinji Općinskog suda u Splitu.

Odvjetnik Franceschi: Tužno je da ravnateljicu SC-a slušaju studenti Prava

Jadran Franceschi, odvjetnik koji zastupa stanare, neugodno je iznenađen izjavom ravnateljice Raos i smatra da se radi o vrlo lošem primjeru. "Tužno je da takvu izjavu slušaju studenti Pravnog fakulteta. Čelnica studentske ustanove sugerira im da se sudske odluke ne trebaju poštivati", kaže Franceschi. 

Šećer: 4 i po sata su nas maltretirali u policiji kao da smo kriminalci

Nives Šećer ogorčena je odnosom policije prema njihovom slučaju. Otkrila nam je i kako se u prekršajnom postupku pojavila misteriozna video snimka incidenta sa zaštitarima.

"U policiji nam nisu znali reći tko je snimao to, na kraju snimke vidi se jedan "selfie", radi se o mlađoj osobi, pretpostavljamo nekom studentu. Dobro je da se snimka pojavila jer ide nama u prilog te demantira navode iz optužnog prijedloga. Meni su stavili da sam sa balkona vikala radnicima da su kriminalci, a to nije istina. U postaji su nas maltretirali četiri i po sata, a sina su mi kaznili sa 400 kuna. Odnose se prema nama kao da smo neki kriminalci, a puštaju Studentski centar da vrši radove unatoč sudskoj zabrani", žali se Šećer.

Stanari Svačićeve već mjesec i pol pokušavaju onemogućiti instaliranje ogromne vanjske jedinice klima uređaja za renoviranu studentsku menzu. Tvrde da je klima montirana na njihovom, no druga strana tvrdi da to nije istina. Uspjeli su ishoditi sudsku zabranu radova, no to je, kako se pokazalo, obično mrtvo slovo na papiru, koje ne znači ništa ni ravnateljici Raos, a ni policiji.

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.