Drama u Milni: SDP-ov načelnik i otac napali predsjednika Crvenog križa Brača

Foto: Općina Milna

ŽIVO je bilo jučer popodne u Milni na Braču, a posla je bilo i za policiju koja je pozvana na intervenciju. Zaiskrilo je pred kraj rasprave o izmjenama i dopunama prostornog plana Općine u prizemlju Osnovne škole, i to toliko da je nakon verbalne provokacije načelnik Frane Lozić napao predsjednika Crvenog križa Brača Pavla Bonačića Protija, a svoj obol dao je i načelnikov otac Toma Lozić, kojem je policija naknadno zaplijenila lovačku pušku jer je zaprijetio.

Šaka, stolica i prijetnja

"Istina je, sve se zbilo pred 50 ljudi. Nisam se ja posebno bunio jer je moja zemlja ispala iz obuhvata za građevinsku zonu jer tamo imam vinograd, nego sam govorio da Loziću ne treba vjerovati i da Općina neće krenuti na bolje dok god je on načelnik. Reagirao je kada sam rekao da će za 10 dana ionako sići s vlasti jer mu se neće usvojiti proračun. Udario me šakom, a kasnije je bacio i stolicu na mene. Pogodio me u nogu. Napao me i njegov otac, udarao me laktovima i rukama. Kazao mi je: "Lupežu, ujutro te neće biti, zapalit ću ti kuću", priča 74-godišnji Bonačić.

Pozvao je policiju koja je stigla na intervenciju. Obavili su razgovor i s njim i sa Lozićima. Još nema vijesti kakve će se prijave podnijeti. Pokušali smo kontaktirati načelnika Lozića, no bez uspjeha.

Profesor spašavao opremu

Izmjene i dopune plana napravio je profesor sa zagrebačkog arhitektonskog fakulteta Nenad Lipovac. Kaže kako ovo nije još doživio.

"U javnim rasprava oko izmjena planova tenzije su uvijek prisutne, jer uvijek ima netko nešto protiv. Ja sam pokušao dati argumente za ove izmjene, no u jednom trenutku, bilo je to već pri kraju, dogodila se ta scena nakon čega više nije imalo smisla išta izlagati. Ja sam krenuo skupljati svoju opremu koja je vrlo skupa. Vidio sam svakako da je stolica bačena", kazao nam je profesor Lipovac.

Protiv Frane Lozića vodila su se dva kaznena postupka. U jednom je proglašen krivim, ali je oslobođen jer se radilo o beznačajnom djelu bespravne gradnje obilaznice oko mjesta. Drugi je još aktualan i odnosi se na dvostruku prodaju Češkog kampa, radi čega je blokiran račun Općine na više od 10 milijuna kuna.

 

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.