Doznajemo s HRT-a: Kristić smjenjuje urednike Dnevnika 3, umjesto Štefanića "Spektar" će uređivati Vlahov

Screenshot: HTV

NIKOLA KRISTIĆ, v.d. urednik informativnog programa HTV-a, odlučio je smijeniti sve urednike Dnevnika 3, te urednika "Spektra" Petra Štefanića, doznaje Index s HRT-a.

Smjene u Dnevniku 3 dio su reorganizacije rada u informativnom programu. Naime, treći Dnevnik odsad će voditi ista ekipa kao i središnji Dnevnik, dakle Morana Kasapović i Tina Šimurina, kojima se pridružio Đurica Drobac. Namjera je, doznaje se s Prisavlja, "smanjiti broj voditelja i urednika te s etabliranim novinarima pojačati središnji Dnevnik".

Dosadašnji urednici Dnevnika 3, Tončica Čeljuska, Tatjana Munižaba i Damir Smrtić, postaju back-up urednici Dnevnika. Emisiju "Spektar" do ljetne stanke uređivat će Petar Vlahov. Na pitanje zašto je smijenjen Štefanić, s HRT-a ne odgovaraju, već samo navode kako će biti prebačen na druge projekte.

Uskoro i "rekonstrukcija" emisije "Hrvatska uživo"

Prema neslužbenim informacijama s Prisavlja, Kristić ne planira stati na ovim smjenama. Iduća na redu za "restrukturiranje" mogla bi se naći emisija "Hrvatska uživo".

Pitanje je, međutim, koliko će trajati promjene koje Kristić uvodi. Naime, upravo je u tijeku natječaj za novog urednika Informativnog medijskog servisa (IMS), koji će integrirati sve HRT-ove informativne platforme (televiziju, radio i nove medije).

Kristić je jedan od kandidata za novog šefa IMS-a, a navodno i favorit. Zasad nije poznato tko su ostali kandidati niti koliko ih ima, osim da se na natječaj javio i Zoran Šprajc. Urednika IMS-a bira glavni ravnatelj HRT-a Goran Radman.



 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.