Dodik postao saveznik Karamarku: RS će osporavati ratifikaciju sporazuma Tuđman - Izetbegović

PREDSJEDNIK Republike Srpske Milorad Dodik ponovio je da će taj entitet osporavati ratifikaciju sporazuma o granici između Hrvatske i BiH, koji su 1999. godine potpisali Alija Izetbegović i Franjo Tuđman.

Dok u hrvatskoj politici HDZ-ovcima u tom sporazumu smeta što će BiH dobiti vrh Kleka i dva otočića, Dodiku je sporna granica na rijeci Uni kod Bosanske Kostajnice. "Alija Izetbegović nije reprezentant BiH u tom dijelu, niti onaj tko bi mogao voditi računa i o našim interesima i zbog toga nije uvažena priča koja je danas dosta važna, a to je granica na rijeci Uni i još nekim prostorima", kazao je danas Dodik, a prenose BiH mediji. 

Sporazum koji su 1999. godine potpisali Tuđman i Izetbegović nikada nije potvrđen u parlamentima zbog mnogih spornih točaka. HDZ-ovci su na aktualnom satu u utorak žestoko napali premijera Milanovića zato što pokušava progurati ratifikaciju tog sporazuma. Sada je stranka Tomislava Karamarka u Miloradu Dodiku neplanirano dobila svog "saveznika" u rušenju tog sporazuma koji je potpisao prvi predsjednik HDZ-a.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.