Devet radnica Koke u Varaždinu otrovalo se amonijakom! Kvar otklonjen, četiri djelatnice još u bolnici

DEVET radnica mesne industrija Koka u Jalkovečkoj ulici u Varaždinu otrovalo se kada je u pogonu došlo do istjecanja amonijaka. Četiri od devet radnica završile su u varaždinskoj bolnici na promatranju, dok je preostalih pet pušteno kući. Imaju opće simptome trovanja i nakon pružanja prve pomoći o njima su brigu preuzeli specijalisti. Izvan su životne opasnosti.

"Danas u 11 sati OKC Policijske uprave Varaždinske zaprimio je dojavu da je u poduzeću u Varaždinskoj ulici u Jalkovcu, uslijed istjecanja amonijaka u pogonu za hlađenje, medicinsku pomoć zatražilo devet djelatnica. Pogon je ispražnjen odmah po primjećivanju istjecanja te je u tijeku sanacija mjesta događaja i očevid", rekla je glasnogovornica varaždinske policije Marina Kolarić.

Dojava je stigla oko 11 sati, kada je u varaždinsku policiju stigla dojava kako su tri zaposlenice vozilom Hitne pomoći prevezene u bolnicu. Još šest radnica naknadno su zatražile medicinsku pomoć.

U varaždinskoj bolnici za evarazdin su potvrdili da su zaprimili devet zaposlenica Koke sa simptomima trovanja amonijakom.

"Žene imaju lakše simptome kao što su nadraženost očiju i grla, hunjavica i kašalj. Amonijak može biti vrlo štetan plin ali su radnice srećom brzo zatražile pomoć tako da su izvan bilo kakve opasnosti . Zadržane su na promatranju i ako sve bude u redu ubrzo će biti puštene kući ", rekli su u varaždinskoj bolnici.

Očevidom kojem su prisustvovali inspektori zaštite okoliša i zaštite na radu, utvrđeno je da je oko 9.30 sati u pogonu pakirnice mesa došlo do istjecanja amonijaka iz unutarnje jedinice klima uređaja za hlađenje navedene prostorije i to zbog mehaničkog kvara na spiralnom dijelu uređaja kroz koji prolazi amonijak.

Inspektor zaštite okoliša, pregledom pogona utvrdio je da nema opasnosti za okoliš, dok su inspektori zaštite na radu naložili ispitivanje ispravnosti ostalih uređaja za rashlađivanje u pogonu, kao i blombiranje spornog uređaja iz kojeg je istjecao amonijak.

Prema posljednjim saznanjima, pet je radnica nakon pregleda otpušteno kući, dok su ostale iz preventivnih razloga privremeno zadržane na kraćem specijalističkom promatranju, priopćeno je iz Koke.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.