Dačić: Bilo bi mi lakše i ljepše ošamariti Thacija nego s njim pregovarati

Foto: FAH

PREMIJER Srbije Ivica Dačić rekao je na poslovnom forumu na Kopaoniku da bi mu bilo lakše i ljepše ošamariti Hashima Thacija nego s njim pregovarati, prenosi B92.

"Meni bi bilo mnogo lakše i ljepše u predizbornoj kampanji ošamariti Hashima Thacija nego da pregovaram s njim, što sam mu i rekao u Bruxellesu - kako bi bilo lijepo da se sada pobijemo pred izbore", rekao je Dačić.

Ipak, visoka predstavnica za vanjsku politiku i sigurnost Catherine Ashton traži da se sada nastave pregovori.

"Htjeli su da 13. ožujka bude nastavak pregovora, što je posljednji dan kampanje i baš se tada trebam vidjeti s Thacijem - to je baš fina kampanja", rekao je Dačić govoreći o tome da oni koji vrše vlast moraju biti odgovorni, te se suočavati s teškim svakodnevnim problemima koji često nisu u skladu s njihovim političkim interesima.

Dačić je poručio da Srbija pritom mora biti posvećena nastavku pregovora s EU, kao i da nastavku dijaloga s Prištinom.

"Što god da netko priča o ovoj vladi, ona će ostati u povijesti Srbije kao vlada, za čijeg mandata su počeli pregovori o članstvu Srbije u EU. To je povijesni domet po tome što nam otvara prostor da 2020. godine možda budemo na agendi za ulazak u EU kao punopravna članica", zaključuje Dačić.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.