Britanski stručnjaci potvrdili: Evidentirani ste čak i ako skinete samo jedan film s torrenta!

ISTRAŽIVANJE britanskih stručnjaka pokazalo je da su evidentirani svi koji su ikada preko torrenta skinuli neki sadržaj.

Istraživanje provedeno na Sveučilištu u Birminghamu pokazalo je da će se "kriminalac" koji je skinuo ilegalni sadržaj evidentirati u roku od samo tri sata. Tim koji je provodio istraživanje je kazao da je "iznenađen" razmjerima praćenja od strane tvrtki koje se time bave. Nositelji autorskih prava te podatke mogu koristiti kako bi kažnjavali "prekršitelje", piše BBC.

"Netko tko skine samo jedan film bit će evidentiran"


Kompjutorski stručnjaci su tijekom trogodišnjeg istraživanja otkrili kako se jednako prate oni koji duže vremena ilegalno skidaju sadržaj, kao i "novaci" u tom području. "Netko tko skine samo jedan film bit će evidentiran", kazao je voditelj istraživanja Tom Chothia te dodao da ne morate dugo skidati ilegalne sadržaje da bi bili evidentirani.

Znanstvenici su do ovih saznanja došli tako što su razvili program koji se ponaša poput onih za torrente te su pratili tko se na njega spajao. Tako su otkrili desetak različitih tvrtki za praćenje. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.