Breedlove: Ukrajinu treba naoružati bez obzira na destabilizirajući učinak

Foto: Hina

ZAPAD treba razmotriti sva sredstva kojima raspolaže kako bi pomogao Ukrajini, uključujući i slanje obrambenog oružja, rekao je u nedjelju zapovjednik NATO-a za Europu, američki general Philip Breedlove.

"Mislim da se nijedno sredstvo kojim raspolažu Sjedinjene Države, ili bilo koja druga zemlja, ne bi trebalo zanemariti", rekao je Breedlove na konferenciji za novinare, odgovarajući na pitanje je li pristalica slanja obrambenog oružja Ukrajini.

> Njemačka kontrolira štetu nakon izvješća o "opasnoj propagandi" američkog generala Breedlovea

Američki zrakoplovni general rekao je da se protiv Ukrajine koriste diplomatska, informacijska, vojna i gospodarska sredstva, ali nije izrijekom spomenuo Rusiju.

"Zato smatram da bismo mi na Zapadu trebali razmotriti sva naša sredstva kao mogući odgovor. Bi li to moglo imati destabilizirajući učinak? Odgovor je - Da. Ali bi destabilizirajući učinak mogla imati i pasivnost, nepoduzimanje ničega", rekao je Breedlove.

"I dalje primjećujemo kako elementi protuzračne obrane, zapovijedanja, nadzora, opskrbe i opreme prelaze potpuno propusnu granicu. Zato postoji zabrinutost glede toga da li se Minsk provodi ili ne", rekao je američki general, govoreći o mirovnom sporazumu između separatista i ukrajinske vlade, dogovorenom u glavnom gradu Bjelorusije.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.