Braća u Splitu ogorčena situacijom u državi lijepila plakate protiv Josipovića pa ih privela policija

Foto: Hina

SPLITSKA policija uhvatila je jučer malo iza ponoći dvojicu braće kako u Splitu lijepe plakate protiv predsjednika Ive Josipovića. Na plakatima je Josipović sa četničkim vojvodom Šešeljem, Josipović u uniformi Titovog gardiste i slično. Sve je garnirano s porukama protiv predsjednika.

Braća su privedena u postaju, a potom i u splitski Prekršajni sud, i to zbog prekršaja članka 5. Zakona o javnom redu koji propisuje kaznu do 300 DEM ili 30 dana zatvora za raspačavanje tiskanih ili snimljenih stvari na neuobičajen nametljiv ili drzak način.

Kazna od 100 eura za plakatiranje protiv Josipovića

U Prekršajnom sudu ispitana su obojica. Sve su priznali i izrazili kajanje. Tvrde da su ogorčeni situacijom u državi. Obojica su nezaposleni, premda imaju diplome. Stariji brat ima 27 godina i magistar je građevine, a mlađi 21 godinu i po struci je arhitektonski tehničar. Kažnjeni su novčanom kaznom od po 100 eura.

Osim njih dvojice, policija za prekršaj sa plakatima protiv Josipovića sumnjiči još dvije osobe, ali u Prekršajnom sudu u Splitu o njima ništa ne znaju pa se pretpostavlja da je prijava išla redovnim putem, bez privođenja.

HČSP: Josipović bi se trebao ograditi od policije

Josip Miljak, predsjednik HČSP-a, smatra da bi se predsjednik Ivo Josipović trebao ograditi od, kako kaže, sramotne policijske akcije.

"Ova je policijska akcija uperena protiv demokracije, a Josipović bi morao reagirati jer se kao predsjednik Hrvatske mora boriti za prava svih građana, bez obzira na političke sklonosti", drži Miljak.

Josipović je inače danas popodne u posjetu Splitu pa će ga novinari valjda pitati i oko ovog slučaja.

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.