Božićna priča ide dalje: Obitelj Salaj ipak će izdavati fiskalne račune

Foto: Hina

OBITELJ Salaj ipak je bila prisiljena fiskalizirati svoju Božićnu priču. Na imanje na kojem od ovog vikenda svijetli 1,4 milijuna lampica uvedena je fiskalna kasa.

"Pokušat ćemo tako raditi pa ćemo vidjeti hoćemo li moći", izjavila je za Index Ana Bertić, voditeljica imanja obitelji Salaj. Nije, međutim, sigurna koliko će to biti funkcionalno.

Problem pri fiskaliziranju ulaznica predstavlja činjenica da se kasa nalazi na otvorenom, izložena niskim temperaturama. Ni internetski signal na imanju obitelji Salaj u Grabovnici kraj Čazme nije idealan.

"Zna se da mi ovdje imamo tehničkih problema. Vidjet ćemo kako će sve to funkcionirati. Mi bismo najsretniji bili kada bi sve radilo normalno, kada se ne bi stvarale gužve i ljudi ne bi morali čekati u redovima. Danas nije strašna gužva, ali ponedjeljak je. Vikend će pokazati hoće li biti moguće raditi na ovaj način ili ne", kaže Bertić.

Porezna inzistira, lokalne vlasti peru ruke

Podsjećamo, obitelj Salaj smatrala je da njihova Božićna priča ne podliježe fiskalizaciji, s obzirom da se radi o manifestaciji na otvorenom koje imaju zakonsko izuzeće. Porezna uprava, međutim, ima drugačije tumačenje. Nakon što su se lampice upalile, obaviješteni su da moraju izdavati fiskalne račune.

S imanja obitelji Salaj najavili su da će rješenje spora tražiti od drugih institucija. Međutim, na kraju su ipak morali uvesti fiskalnu kasu. Turistička zajednica i lokalne vlasti u Čazmi od čitavog problema oprali su ruke.

Gradonačelnik Čazme Dinko Pirak za Index je kazao da je odgovorna osoba na imanju obitelji Salaj morala na vrijeme razmišljati o potencijalnim problemima s fiskalizacijom. Voditelj turističkog ureda Franjo Jagatić poručio je da su Turističkoj zajednici, što se fiskalizacije tiče, ruke vezane.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.