Bivši srpski ministar Oliver Dulić predao se policiji: "Ovo je politički progon, nisam prekršio zakon!"

BIVŠEM ministru Oliveru Duliću policija je u Subotici predala zahtjev za privođenje zbog sumnje da je zlouporabio službeni položaj, doznaje Blic. Prilikom pokušaja uhićenja, Dulić se pozvao na zastupnički imunitet, kako bi u 12 sati u parlamentu održao konferenciju za novinare, nakon koje se namjerava javiti policiji u Beogradu. Tužitelj je zbog toga odlučio hitno uputiti Skupštini Srbije zahtjev za ukidanje njegovog imuniteta.

Dulić je ipak oko 15,30 sati došao u Palaču Srbije u pratnji bivšeg ministra pravde Slobodana Homena i još tri osobe, najverovatnije odvjetnika. Dulić je novinarima rekao u prolazu da je došao na poziv za razgovor, ali da ne zna ko će ga primiti.

Uz Dulića, policija je privela i Nebojšu Janjića, pomoćnika ministra, kao i Zorana Drobnjaka, direktora JP Putevi Srbije.

"Nemam što skrivati i jedva čekam razgovor s državnim organima. Očigledno se radi o političkom progonu, jer sam već mjesec dana sotoniziran kroz dva tabloidna medija pod kontrolom vlasti s ciljem da se spremi teren za moje privođenje", rekao je Dulić za Blic.

Dulić je na tiskovnoj konferenciji u Skupštini Srbije novinarima rekao da se više neće pozivati na imunitet, a da je to ujutro učinio kako bi imao vremena medijima i javnosti ukazati da se protiv njega vodi politička hajka.

“Nikad nisam prekršio zakon i to ću i dokazati. Ovo što se danas dešava je kraj procesa koji je počeo prije mjesec dana da bih se ja valjao po blatu, a vlast na jednom od bivših ministara Demokratske stranke pokazala kako je spremna iskorijeniti korupciju”, rekao je novinarima Dulić.

Dulića se ranije povezivalo s aferom oko izdavanja dozvola slovenskoj firmi „Nuba invest" za postavljanje optičkih kablova. Za podne je Dulić najavio konferenciju za novinare.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.