Bivši slovenski diplomat optužen za seksualno zlostavljanje svoje tri maloljetne kćeri

KOPRSKO tužiteljstvo podignulo je danas optužnicu protiv nekadašnjeg slovenskog veleposlanika u Španjolskoj, Petra Reberca, zbog sumnje da je seksualno zlostavljao svoje tri kćeri, javlja TVS.

Nasilje nad djevojčicama, koje su u vrijeme počinjenja kaznenog djela bile maloljetne, prvo je prijavila Rebercova supruga.

Istraga trajala pola godine, čeka ga dugogodišnja robija?


Nakon nešto više od šest mjeseci istrage tužiteljstvo u Kopru je optužilo Reberca zbog seksualnog nasilja na djecom. Sumnjiči ga se da je u razdoblju od 2005. do 2007. godine spolno zlostavljao svoje tri kćeri, koje su tada bile stare osam, deset i trinaest godina.

Prema postojećem Kaznenom zakonu u Sloveniji za ovakvo je kazneno djelo predviđena zatvorska kazna od jedne do osam godina. Prijavu protiv nekadašnjeg diplomata u Španjolskoj tužiteljstvo u Kopru je primilo još u srpnju prošle godine, ali ga je tada sudac pustio na slobodu.

Otpušten prije dvije godine: "Mutio" s poslovima u vanjskoj politici


Slovensko Ministarstvo vanjskih poslova prije dvije je godine u ljeti otpustilo Reberca zbog brojnih kršenja zakona o vanjskim poslovima i različitih pravilnika. Protiv njega je, zbog sumnje na gospodarski kriminal, podnijeta i kaznena prijava od strane Ministarstva.

Rebercova politička karijera započela je početkom devedesetih. Bio je član stranke Mladi kršćanski demokrati, a jedno vrijeme vršio je i dužnost predsjednika te stranke. Za vrijeme vlade Dimitrija Rupela poslan je u Madrid kao veleposlanik.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.