Bivši kineski premijer opovrgava da je njegova obitelj dok je bio na vlasti zgrnula stotine milijuna dolara

Foto: Guliver image/Getty images

BIVŠI kineski premijer Wen Jiabao opovrgao je u nedjelju za tisak iz Hong Konga da je njegova obitelj tijekom njegovih deset godina na vlasti zgrnula stotine milijuna dolara, kako je to krajem prošle godine napisao američki New York Times.

"Nikad nisam bio umiješan i nikada se ne bih upetljao niti u jednu nedozvoljenu radnju zloporabe vlasti za vlastitu korist jer ti osobni dobici ne odražavaju moja uvjerenja i vrijednosti", napisao je u pismu za dnevni list Mong Pao bivši kineski čelnik.

"Želim posljednju dionicu svog putovanja prijeći dostojanstveno. Stigao sam na ovaj svijet praznih ruku i želim ga napustiti s čistim rukama", dodao je bivši premijer u pismu od 27. prosinca koje je danas objavljeno.

Američki dnevnik New York Times je u listopadu 2012. objavio veliki tekst o bogatstvu obitelji Wen Jiabaoa, procijenivši ga na 2,2 milijarde dolara u 2007. godine. Novine, međutim, nisu navele niti jednu malverzaciju koja bi se mogla pripisati bivšem premijeru.

Prema NYT-u, obitelj Wen posjeduje udjele u bankama, turističke komplekse, telekomunikacijske tvrtke, nakit i umjetnine i infrastrukturne projekte.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.