Bivši gradonačelnik Zadra zabranio koncerte Balaševića i Čolića jer nije želio Srbe na Višnjiku?

Foto: eZadar

ZVONIMIR VRANČIĆ, bivši gradonačelnik Zadra, navodno je zabranio gostovanje srpskih glazbenika u zadarskoj dvorani Višnjik.

Prema pisanju portala Zdnews.hr, Vrančić je u više navrata od Dina Baila, direktora u ostavci Sportskog centra Višnjik, tražio da ne dovodi srpske pjevače u dvoranu. Pozivajući se na izvor blizak direktoru Bailu, zadarski portal piše da su zbog toga propale pripreme za organizaciju koncerata Đorđa Balaševića i Zdravka Čolića u Zadru.

"U planu je bila priprema organizacije koncerta Đorđa Balaševića, kasnije i Zdravka Čolića i vjerujem da bi Višnjik rasprodali za dva koncerta po pjevaču, ne samo za jedan. Znači, mogli smo četiri puta napuniti Višnjik i riješiti se dugova. Međutim, naišli smo na probleme. ‘Nemoj da ti padne na pamet da mi Srbe dovodiš na Višnjik’, poručeno je tada direktoru Višnjika. To mu je, koliko znam, kazao Vrančić osobno", tvrdi izvor portala Zdnews.

Tijekom dana pokušali smo stupiti u kontakt s Bailom, koji je prošlog tjedna podnio ostavku na mjesto direktora u Višnjiku, te će uskoro napustiti fotelju. Na telefonske pozive nam se Bailo, međutim, nije javljao.

Vrančić: To su podmetanja!

Uspjeli smo zato kontaktirati bivšeg gradonačelnika Vrančića, koji trenutno obnaša dužnost zadarskog dogradonačelnika.

"To je totalna izmišljotina koja nije vrijedna komentara. To je ispod svake razine. Gdje bi ja stigao da sam se time bavio. Nikada o tome nije bilo riječi. To su podvale da se ljudima nanese šteta. Oštro demantiram, neugodno mi je što o tome uopće moram razgovarati. Nikad se nisam miješao u organizaciju koncerata bilo kakvih izvođača, ništa o tome ne znam", izjavio je Vrančić za Index.

Da je s Bailom imao određene nesuglasice, zbog kojih je direktor Višnjika prema kuloarskim pričama i podnio ostavku, Vrančić ne krije. No, tvrdi da se tu radilo isključivo o poslovanju Sportskog centra Višnjik, koji je gradska firma.

"Sportski centar Višnjik imao je određene gubitke i naravno da sam tražio bolje i kvalitetnije poslovanje", kaže Vrančić.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.