Bivšem šefu kaštelanske Hvidre uvjetna za pokušaj iznude: Bio je iznerviran, ispričao se

ŽELJKO STRIZE, bivši šef kaštelanske Hvidre, osuđen je nepravomoćno na splitskom Općinskom sudu na uvjetnu kaznu zbog pokušaja iznude. Prije četiri godine zaprijetio je Anti Čudini i Ivici Gagiću. Preko prijatelja im je poručio da imaju dva sata da skupe novac za njegov Mercedes, koji je dva dana prije odletio u zrak.

Strize: Imaš dva sata da skupiš 20 tisuća eura, inače...

Kada je Čudina nazvao, Strize mu je rekao: "Slušaj majmune, ne zanima me tko je to napravio, imate dva sata da skupite 20 tisuća eura inače ćete biti nezaštićeni kao i moj Mercedes." Prijetnja je zaista uplašila Čudinu i Gagića. Novac Strizi nisu dali, nego su ga prijavili policiji.

Strize se iznervirao

Sutkinja Daniela Pivčević kaznila je Strizu sa šest mjeseci zatvora uvjetno s rokom kušnje od dvije godine.

Strizin branitelj Borivoje Milošević predložio je minimalni uvjet uz obrazloženje kako se ovdje radi o optuženiku koji je bio iznerviran i oštećen jer mu je uništen automobil, a osiguranje ne želi pokriti štetu.

Bio je uvjeren da su mu Čudina i Gagić digli u zrak auto jer je bio s njima u određenim političkim sukobima, no doznavši da to nije točno, izvinio im se osobno i nije mu palo na pamet da nešto naplaćuje od njih, naveo je odvjetnik Milošević.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.