Bivšem načelniku PU ličko-senjske jednomjesečni pritvor: Lažirao 2.400 prekovremenih i uzimao bonove za mobitele

Ilustracija: Arhiva

USKOK je zbog sumnje da su počinili kazneno djelo zlouporabe položaja i ovlasti donio nalog o provođenju istrage protiv bivšeg načelnika policijske uprave Ličko-senjske, Željka Jurkovića, njegove tajnice te voditelja Službe zajedničkih i upravnih poslova u PU ličko senjskoj.

"Uskok je donio nalog o provođenju istrage protiv troje hrvatskih državljana (1962., 1976. i 1959.) zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenog djela zlouporabe položaja i ovlasti.

Osnovano se sumnja da je prvoosumnjičenik, kao načelnik jedne policijske uprave, od travnja 2005. do kolovoza 2012., neistinito prikazivao da je obavljao prekovremeni rad, te mu je tako  neosnovano obračunato ukupno 2.398,50 prekovremenih sati.

Nadalje, osnovano se sumnja da je prvoosumnjičenik, od 4. kolovoza 2004. do 6. rujna 2012., nalagao da mu se kupuju bonovi za mobilne telefone, iako je raspolagao službenim mobitelom, te je radi realizacije navedenog, prvoosumnjičenik od drugoosumnjičenice, koja je obavljala poslove njegove tajnice i trećeosumnjičenog voditelja Službe zajedničkih i upravnih poslova u policijskoj upravi, zahtijevao da zadužuju navedene bonove, što su oni i činili.

Na opisani način prvoosumnjičeniku je pribavljena nepripadna imovinska korist od 680.869,92 kune, dok je državni proračun Republike Hrvatske oštećen za iznos od najmanje 743.992,80 kuna", stoji u priopćenju Uskoka objavljenom na stranicama DORH-a.

Jurkoviću je određen jednomesečni istražni zatvor zbog opasnosti od ometanja istrage.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.