Bivšem mariborskom gradonačelniku potvrđena kazna od sedam mjeseci zatvora zbog korupcije

Ilustracija: Arhiva

VIŠI sud u Mariboru odbacio je u četvrtak žalbu nekadašnjeg gradonačelnika Maribora Franca Kanglera na prvostupanjsku presudu kojom je osuđen na sedam mjeseci zatvora zbog zloupotrebe položaja, koja je tako postala pravomoćna.

Kangler je ostavku na mjesto gradonačelnika dao početkom prošle godine pod pritiskom prosvjeda protiv korupcije u općini i koruptivnih postupaka samog Kanglera prilikom naručivanja javnih poslova, na što je prvo upozorila antikorupcijska komisija a potom je protiv njega pokrenuto više postupaka.

Mariborski prosvjedi proširili su se potom kasnije i na druge slovenske gradove, gdje su više mjeseci prosvjednici tražili ostavke korumpiranih političkih čelnika.

Prije toga Kangler je tri puta pobjeđivao na izborima za gradonačelnika.

Bivši mariborski gradonačelnik prošle godine je na prvostupanjskom sudu osuđen na zatvorsku kaznu zbog nezakonite dodjele općinskog kadrovskog stana površine 120 četvornih metara. Sud je utvrdio da je Kangler djelovao koruptivno, dodijelivši općinski stan prijateljici koja je kasnije imenovana u općinsko vijeće, dok je ona osuđena na uvjetnu kaznu. Kangler je danas ponovio svoju ocjenu da je presuda politički motivirana. U pogledu izdržavanja kazne on ima mogućnost zatražiti i alternativno izdržavanje kazne u dane vikenda, tzv. vikend-zatvor.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.