Bandić povukao GUP s dnevnog reda, najavio realizaciju ključnih ciljeva bez javnog natječaja

Foto: Hina

ZAGREBAČKI gradonačelnik Milan Bandić povukao je u četvrtak s dnevnog reda Gradske skupštine prijedlog Odluke o izradi izmjena i dopuna Generalnog urbanističkog plana (GUP) Grada Zagreba te za iduću sjednicu, 16. srpnja, najavio prijedlog dvije faze odluke o izmjeni GUP-a.

Prva faza ima četiri cilja - legalizaciju, reciklažna dvorišta, antene i prioritetne zagrebačke strateške projekte od posebnog interesa. Za nju će biti zadužen Zavod za prostorno planiranje i neće biti raspisan natječaj. S prvom fazom se na Skupštinu ide u rujnu.

Druga faza, kazao je Bandić, obuhvaća sve preostale ciljeve iz stare odluke. Za nju će se provesti javni natječaj te će biti odabran izvođač, strateški partner.

Do kraja godine, najavio je, krenut će s drugom fazom kako bi do 15. veljače iduće godine donijeli izmjene i dopune Odluke o izmjenama i dopunama GUP-a.

"Mudar gradonačelnik"

Na novinarski upit zašto je išao s prijedlogom odluke, a zatim je povukao kako bi najavio novi prijedlog koji će se naći na skupštini 16. srpnja, Bandić je kazao da ne bi imali zaključak da nije tako postupio.

"Ne može uvijek proći što ja želim. Na bazi razgovora s predsjednicima gradskih klubova, mudar gradonačelnik izvuče se da prođe s većinom za ono što treba napraviti", kazao je. Smatra da je sada osiguran minimalan konsenzus.

Skupština je također prihvatila prijedlog odluke o javnim priznanjima Grada Zagreba te prijedlog zaključka o prihvaćanju Dodatka II. Ugovoru o uređivanju međusobnih prava i obveza osnivača Galerije "Klovićevi dvori".

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.