Bandić o Jarunu: Svatko će dobiti svoj frtalj, i wake park, i golači i oni koji se ne skidaju do kraja

Foto: Hina

OTKAKO je po drugi put izašao iz pritvora, zagrebački gradonačelnik razletio se na sve strane. Jutros je prisustvovao otvaranju konferencije Wood Building the future, a na pitanje kako mu je bilo vratiti se u rutinu nakon mjeseci odsutnosti iz gradskih događanja, Bandić je rekao: "Ja nikad nisam izašao iz rutine. Kako ću izaći iz nje? Pa jedino što znam jest raditi kao konj."

Ništa ga, kaže, ne ometa u obavljanju gradonačelničkih dužnosti pa tako ni pripremanje obrane:
"Obratite se mojim odvjetnicima. Neka svatko radi svoj posao. Kad bi u ovoj zemlji svi radili svoj posao, dosegnuli bi Njemačku za 40 godina. A budući da se taj film da svatko radi svoj posao neće dugo gledati, da bi dosegnuli Njemačku, to ne bu te ni vi doživjeli".


Otkrio je i što mu je trenutačno najveći prioritet: "Probuditi se ujutro zdrav, kao i moji sugrađani, i da se logika u glavi ne dovede u pitanje. Najgore što vam se može dogoditi da vam se nešto pošemeri, ne daj Bog tome. Nikome, pa ni meni".

Uskoro će, obećaje, biti riješena i situacija s gubitkom dozvole Ski lifta na Jarunu.

"Danas imamo sastanak na tu temu, to će danas biti riješeno i svi će biti zadovoljni. Oni će imati svoj park, furat će se po tim žicama, imati svoje vratolomije, neće smetati plivačima, naši golači će biti u svom dijelu kutka, oni koji se neće skidati do kraja bit će na velikom jezeru. Svatko će dobiti svoj frtalj na Jarunu i svi će biti zadovoljni.", rekao je Bandić.

Jučer u Beču, večeras za Beograd

Bandić je jučer boravio u Beču na konferenciji glavnih gradova Europske unije, gdje se, kako je rekao, iskristaliziralo nekoliko budućih zajedničkih projekata...

"Imamo sada direktan link i kreiramo politiku mi direktno s povjerenicom za regionalnu i urbanu politiku. To je prednost ovog sastanka. U Beču smo usvojili Bečku deklaraciju, u Rimu Urbanu agendu i i mislim da smo na dobrom putu."

Bandić će na put i večeras, i to u Beograd, na konferenciju glavnih gradova bivše Jugoslavije. Očekuje da će njegove kolege od njega nešto i naučiti...

"Mi smo neke stvari pospremili bolje nego naše kolege u okruženju. Spremni smo svoja iskustva podijeliti s njima i pomoći im da naprave to isto. Kao što sam ja učio od Beča. Nije sramota učiti. To samo mudri mogu. Sramota je inzistirati na pogrešci i sramota je ne primjeniti ono što je netko bolje napravio. Ne treba izmišljati toplu vodu. Ako je netko izmislio, samo je primjenimo na isti način u svojoj sredini. I očekujem dobar susret u Beogradu."

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.