Bandić Pravnoj klinici Pravnog fakulteta u Zagrebu obećao veći prostor i novac

Foto: Wikimedia

ZAGREBAČKI gradonačelnik Milan Bandić obećao je danas predstavnicima Pravne klinike zagrebačkog Pravnog fakulteta, koja pruža besplatnu pravnu pomoć građanima, novi i veći prostor, te novac za rad koji će im osigurati u rebalansu gradskog proračuna.

"Vi ulijevate nadu da ćemo imati zdraviju, pravedniju i humaniju Hrvatsku, pa je to najmanje što Grad Zagreb može dati za ono što radite", poručio je Bandić i najavio da će se za tri mjeseca ponovno vidjeti u novom prostoru Pravne klinike.

Pravna klinika u Zagrebu posebna je jedinica Pravnog fakulteta, gdje volontiraju studenti viših godina studija i pružaju besplatnu pravnu pomoć građanima koji si zbog slabijeg imovinskog stanja ne mogu osigurati druge oblike pravne pomoći.

Njezin voditelj, profesor na zagrebačkom Pravnom fakultetu Alan Uzelac istaknuo je da Pravna klinika djeluje dvije godine, a u njoj besplatnu pravnu pomoć ugroženim skupinama građana pruža 117 studenata, koji su podijeljeni u skupine, primjerice za zaštitu prava radnika, prava pacijenata, prava djece i obiteljskog uzdržavanja, te prava azilanata i stranaca.

Osnovali su i skupinu koja se bavi problemima prezaduženosti i ovrhama, a dosad se najviše predmeta odnosilo na otkaze.

Uzelac je istaknuo da se Pravna klinika razvila u jednog od najvećih pružatelja besplatne pravne pomoći u Hrvatskoj. Dosad je pružila pomoć u više od 2.000 slučajeva i dala više od 3.000 pravnih mišljenja.

Otvorena je građanima svakog radnog dana u Tkalčićevoj ulici 48-50, a građani im se za pomoć mogu obratiti i telefonski.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.