Baldasar deložira olimpijskog prvaka Pešalova: Stan nije koristio, a napravio je dug od 80 tisuća kuna!

Screenshot: YouTube

GRAD SPLIT do kraja će mjeseca deložirati olimpijskog prvaka Nikolaja Pešalova iz stana ukoliko ne podmiri dug od 80 tisuća kuna za najam i komunalu.

Damjan Krklec, predsjednik Dizačkog saveza, potvrdio je Indexu tu informaciju.

"Na sastanku u Gradu Splitu ponudili smo jamstva Saveza i Dizačkog kluba Split da će dug biti plaćen do kraja godine, no odgovoreno nam je kako ta jamstva nisu prihvatljiva. Dan je ultimatum da se sve plati do kraja mjeseca. Nadam se da će prevladati razum jer Nikola Pešalov za Hrvatsku je osvojio medalje na dvije olimpijade, a osvojio je i 15 europskih i svjetskih odličja", kazao nam je Krklec.

Krklec: S plaćom od 5 tisuća kuna i dvoje djece Pešalov ne može plaćati najam

Tvrdi da nisu istinite priče kako Pešalov uopće ne koristi stan u Splitu.

"To naprosto nije istina. On je dio godine u Bugarskoj, dio u Splitu i po Hrvatskoj. Izbornik je juniorske reprezentacije i na platnom je spisku HOO. Plaća je skromna, pet tisuća kuna, a Nikola je samohrani otac i podiže dvoje djece", obrazložio nam je Krklec zašto Pešalov nije mogao uredno ispunjavati obaveze prema Gradu Splitu, koji mu je stan dodijelio prije 14 godina nakon osvajanja zlatne medalje na Olimpijadi 2000. godine. 

Čudna je stvar ispala s ugovorom koji je potpisan s tadašnjim gradonačelnikom Ivicom Škarićem. Primjerak koji je dobio Pešalov izgorio je u požaru stana u Bugarskoj, a u Gradu Splitu ugovor nisu uspjeli pronaći.

Baldasar: Pravna služba utvrdila je da Pešalov ne koristi stan

Što se događa i zbog čega žele iseliti olimpijskog prvaka, pitali smo gradonačelnika Ivu Baldasara.

"Pravna služba Grada Splita utvrdila je da Pešalov u stanu nikada nije živio. Slane su kontrole, raspitivali su se i kod susjeda. Jamstva koja su ponuđena nama apsolutno nisu prihvatljiva. Zašto nisu platili dosad ako su htjeli pomoći? 80 tisuća kuna duga se skupilo. U pravnom smislu Pešalova i ne trebamo deložirati pošto njega ionako nema u stanu. Uzet ćemo stan natrag, a još ćemo vidjeti što ćemo s dugom", kazao nam je Baldasar.    

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.