Anonymousi osudili "politički potez" Vatikana: Srušili dvije meksičke stranice potpore dolasku Pape

HAKTIVISTIČKI kolektiv Anonymous srušio je najmanje dvije internetske stranice za potporu posjeta pape Benedikta XVI. Meksiku, koji će se održati za tjedan dana, tvrdeći da je posjet samo politički potez kojim se pruža podrška konzervativnoj stranci Nacionalne akcije.

Samuel Najera, glasnogovornik meksičke Episkopalne konferencije, izjavio je da su posjeti stranicama o Papinom dolasku nakon napada bile blokirane.

"Svjesni smo dinamike netolerancije prema određenim grupama, koja je u posljednje vrijeme zavladala internetom. Ovaj napad za sada je naštetio samo logistici", izjavio je Najera.

Na hakiranoj stranici nalazile su se informacije o Papinom planu boravka u Meksiku. Sve informacije o Papinom susretu sa strankom Nacionalne akcije predsjednika Felipea Calderona bile su nedostupne.

U poruci na internetu Anonymousi su poručili kako će Papin posjet Meksiko koštati mnogo novca, koji je mogao biti iskorišten na puno boljih načina. Naglasili su da nije slučajnost da se njegov dolazak događa u isto vrijeme kada je predsjednička kampanja na svom vrhuncu te smatraju da će stranka Nacionalne akcije i njezina kandidatkinja Josefina Vazquez Mota ovaj posjet iskoristiti kao političko oružje za pridobivanje velikog broja glasova.

Papa Benedikt XVI. u sljedeći će petak posjetiti Guanajuato, u kojem živi čak 93,8 posto katolika, što je najveći postotak na području Meksika.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.