Američki pastor opet spalio Kuran i sliku proroka Muhameda te snimku objavio na YouTubeu

KONTROVERZNI floridski pastor jučer je ponovno spalio svetu muslimansku knjigu Kuran i sliku proroka Muhameda u znak protesta zbog pritvora iranskog pastora Youcefa Nadarkhanija.



Spaljivanju Kurana pastora Terryja Jonesa je prisustvovalo oko 20 ljudi, a izravni prijenos se mogao gledati na internetu. Skupina pristaša kontroverznog pastora "Stan Up America Now" je snimku spaljivanja stavila i na YouTube.

Pentagon je od pastora tražio da razmisli o svojim postupcima, zato što bi mogao ugroziti američke vojnike u Afganistanu i u drugim državama, no Jones je inzistirao u svojem prosvjedu za oslobođenje kršćanskog pastora u Iranu, piše AFP. 

Strahuje se da će pastor ubrzo biti smaknut

Nadrkhani je uhićen u listopadu 2009. godine te je osuđen na smrt po muslimanskom šerijatskom zakonu zato što je prešao na kršćansku vjeru kada je imao 19 godina. Sada, sa 34 godine, je pastor male evangeličke zajednice nazvane "Crkva Irana". Iranski Vrhovni sud je u srpnju 2011. godine ukinuo prvotnu presudu na smrtnu kaznu te je slučaj vratio sudu u rodnom gradu pastora, Rashtu. Novo suđenje je završilo u rujnu prošle godine, a presuda nikada nije javno objavljena.

Nekoliko zapadnih zemalja, uključujući i SAD, Veliku Britaniju, Njemačku i Francusku, su osudili smrtnu kaznu za pastora te su izvijestili da strahuju da će ubrzo biti smaknut. U ožujku 2011. godine, pastor Terry Jones je sudjelovao u spaljivanju Kurana ze je prenosio događaj na internetu. Snimka je izazvala nasilje u sjevernom Afganistanu u kojem je poginulo najmanje 12 ljudi.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.