Američki kongresnik Todd Akin: Pobačaj ne treba dozvoliti ni silovanim ženama

REPUBLIKANSKI kongresnik Todd Akin jučer je u američkoj javnosti podigao puno prašine svojom tezom kako abortus ne bi smio biti dozvoljen čak ni u slučajevima kada je do začeća došlo silovanjem.

Akin je gostovao u emisiji na KTVI televiziji, gdje je pokušao objasniti svoje stavove, ali je pritom pokazao samo zavidnu razinu neznanja i zadrtosti. Naime, Akin tvrdi kako "legitimno silovanje" rijetko kad dovodi do trudnoće. "Kako sam je shvatio u razgovoru s liječnicima, trudnoća nastala silovanjem je vrlo rijetka. Ako je u pitanju pravo silovanje, žensko tijelo ima vlastite načine na koje pokušava stopirati čitavu stvar", kazao je Akin misleći na proces oplodnje.

Zatim je kazao sljedeće: "Čak i ako pretpostavimo da to nije upalilo, mislim da bi kazna svejedno trebala biti usmjerena na silovatelja, a ne na dijete."

Akin je ujedno dobio nominaciju republikanaca za utrku za senatorskim mjestom u državi Missouri, ali pitanje je koliko će još dugo uživati potporu stranke, jer je ruke od njega ekspresno oprao i Mitt Romney, koji je kazao kako u slučajevima silovanja treba dopustiti pobačaj, iako se on načelno protivi dozvoli abortusa.

Inače, studija iz 1996. godine pokazala je kako je trudnoća nastala silovanjem prilično česta pojava. Čak 32.000 trudnoća u SAD-u svake godine se dogodi upravo kao posljedica silovanja.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.