"Akcija Srednjaci": Roditelji s troje djece žive u trošnoj zagrebačkoj kućici bez plina i struje, spavaju na podu

Foto: fbhumanitarci-zagreb.hr

POKRENUTA je humanitarna akcija za siromašnu peteročlanu zagrebačku obitelj koja živi u neljudskim uvjetima. Humanitarna udruga FB Humanitarci Zagreb, koja je pokrenula akciju, na svojim stranicama navodi kako su obitelji najpotrebniji hrana i higijenske potrepštine.

"U trošnoj kućici u srcu Zagreba životare roditelji sa troje djece u dobi od 6, 11 i 18 godina. Svi spavaju u jednoj prostoriji koja ima cca 20 kvadrata. Dvoje spava na kauču na razvlačenje, a ostali na podu na madracu. Kada smo ušli u sobu, bila je prekrivana dimom jer nemaju drva pa su zapalili neki stari lakirani parket koji je cijelu sobu ispunio gustim dimom. U kući nema ni plina ni struje. Hranu pripremaju isključivo na peći na kojoj se i griju. Uglavnom jedu grah, a samo ponekad si priušte mljeveno meso sa akcije pa pripreme bolognese. Dječak (6 godina) je više gladan nego sit. I kada smo mi bili u posjetu rekao je da je gladan

Žive od 1.400 kn dječjeg doplatka. Otac i majka traže posao i idu na razgovore, ali nikako da nađu posao. Majka je 11 godina radila u AIPK trgovini, nakon toga u trgovini u King Crossu, a zadnji posao je bio u AD plastic na određeno 3 mjeseca. Kada je ugovor istakao ona i još 60 radnica su dobile otkaz tj. ugovor im nije produžen. Tata je automehaničar, a majka trgovkinja. Jedino im je važno da djeci mogu priuštiti tri obroka dnevno. Račun za struju je 43.157,00 kn. Nažalost, ne njihovom greškom. Uredno su plaćali račune ali im se brojilo pokvarilo i dvije godine unazad su bila kriva očitanja.

HITNO im je potrebna plinska boca kako bi si na štednjaku bar nešto normalno mogli skuhati.

Naravno, kao i u svim akcijama najpotrebnija je hrana i higijenske potrepštine. Može sva vrsta hrane a poželjna je i ona koja može stajati. Također molimo one koji su u mogućnosti da doniraju meso jer ga djeca stvarno rijetko jedu.

Potreban im je madrac dimenzija 90x190 za krevet na kat za djecu", navode iz udruge FB Humanitarci Zagreb te dodaju kako se za sva pitanja u vezi ove akcije se slobodno obratite u FB inbox Branka Zorić Cindrić koja je glavni voditelj ove akcije te će vas rado uputiti u sve detalje vezano uz predavanje donacija, ili bilo kojem drugom njihovom voditelju.

Obitelji možete pomoći i uplatom na sljedeći račun:
ERSTE BANKA BROJ: 2402006-1100677079
IBAN: HR4824020061100677079.
Opis plaćanja "Akcija srednjaci"

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.