Agenti francuske tajne službe zaboravili ponijeti oružje na put, Hollandea čuvali golim rukama

AGENTI francuske tajne službe zaduženi za čuvanje predsjednika Hollandea propisno su se osramotili kada se doznalo su nedavno putovanje Hollandea na konferenciju o klimatskim promjenama u Brazilu - zaboravili ponijeti oružje.

Pripadnici elitne GSPR jedinice zadužene za sigurnost predsjednika u pravilu putuju s posebno zaštićenim kovčegom u kojem se nalazi čitav arsenal oružja. Međutim, kada su sletjeli u Rio de Janeiro i krenuli pokazati kovčeg i oružje carinicima, shvatili su da kovčega nema. Pretražili su svaki pedalj predsjedničkog aviona, samo da bi konstatirali kako oružje nisu ni ponijeli iz Elizejske palače u Parizu.

To znači da su tijekom puta u Brazilu, gdje je stopa kriminala ogromna, Hollande štitili isključivo golim rukama, prenosi francuski tjednik Le Canard Enchaine. Jedan visokopozicionirani obavještajac je kazao kako je to prvi takav slučaj za kojeg je on čuo. Vladina glasnogovornica potvrdila je da je tajna služba zaboravila oružje u Parizu, ali je kazala i kako su agenti u Brazilu ipak nosili "zamjensko oružje". Valjda kako bi zavarali protivnike.

Valja napomenuti kako je agent zadužen za oružje brzo identificiran i otpušten, jer je krivicu pokušao svaliti na druge.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.