Afera Vrtovi sunca: Vićanu i Besjedici uvjetna kazna, ostali oslobođeni

PERO VIĆAN I Ivo Besjedica osuđeni su u Zagrebu nepravomoćno na uvjetne kazne u aferi Vrtovi sunca. Ostali optuženici, Pero Miloglav te Antun i Antoan Kralj oslobođeni su.

Vićan i Besjedica dobili su po 10 mjeseci zatvora s rokom kušnje od tri godine. Zagrebački Županijski sud odlučio je i da Dubrovačko primorje državi vrati 63 milijuna kuna.

Pretvorbe, upisi i reket

Uskok je poveo postupak protiv dubrovačkih sudaca Besjedice i Miloglava te poznatih poduzetnika Vićana te oca i sina Kralja zbog zloporabi u pretvorbi tvrtke Dubrovačko primorje te nezakonitog upisa vlasništva nad zemljištem Vrtovi sunca u Orašcu, vrijednom više od 151 milijun kuna.

Istraga se vodila u Splitu, no postupak je prebačen u Zagreb zbog poznanstva splitskih sudaca s Miloglavom iz doba kada je radio na Vojnom sudu. Afera Vrtovi sunca otkrivena je, inače, tijekom istrage u poznatom slučaju Pet zvjezdica, koji se protiv oca i sina Kralja vodio zbog reketa Gorana Štroka. 

Vićan u Splitu na klupi s dubrovačkim gradonačelnikom

Vićanu, inače, nevolje sa sudom ne završavaju presudom u aferi Vrtovi sunca jer mu u Splitu sude zajedno s dubrovačkim gradonačelnikom Androm Vlahušićem zbog nezakonite posudbe dva milijuna kuna iz gradske blagajne.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.