70-godišnji Slavonac bježao od policije i zabio se u njih pa mu u autu pronašli arsenal oružja

Foto: MUP

POLICIJA je podignula kaznenu prijavu protiv 70-godišnjaka koji se bježeći zabio u njihovo vozilo pa su mu u autu pronašli cijeli arsenal oružja, priopćili su iz Policijske uprave brodsko-posavske.

"Dana 19. veljače, oko 2:40 sati, u Slavonskom Brodu, u Ulici J. Rimca, policijski službenici Postaje granične policije Slavonski Brod kontrolirali su 70-godišnjeg vozača i parkirano vozilo, đakovačkih registracijskih oznaka. U jednom trenutku 70-godišnjak je stavio svoje vozilo u pogon i u pokušaju bijega svojim vozilom oštetio policijsko vozilo, no nije uspio pobjeći", kažu iz policije.

Kažu da su policajci, kad su napokon zaustavili ratobornog 70-godišnjaka, u autu uočili razno oružje.

''Temeljem naloga Županijskog suda u Slavonskom Brodu, pretraženo je vozilo u kojem je pronađeno: 7 komada ručnih bombi M75, 1 karabin M48, 1 automatska puška, 2 pištolja, 39 komada raznog streljiva i 1 spremnik za automatsku pušku. Jučer su policijski službenici 70-godišnjeg hrvatskog državljanina uz kaznenu prijavu predali pritvorskom nadzorniku Policijske uprave brodsko-posavske, a danas (21. veljače) je predan Općinskom državnom odvjetništvu u Slavonskom Brodu na daljnje postupanje.

Također je i prekršajno kažnjen zbog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama", izvijestili su iz policije.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.