KORONAVIRUS

23 djelatnika Klaićeve u zadnja 2 tjedna bili izvan RH. Tek danas poslani u izolaciju

Foto: FAH

ČAK 23 djelatnika, od toga 9 liječnika Klinike za dječje bolesti u Klaićevoj koji su unazad 14 dana bili izvan Hrvatske, tek danas idu u samoizolaciju.

Liječnik koji se vratio iz Austrije nije u samoizolaciji nego na poslu, ne nosi masku

Index je danas doznao da je jedan liječnik iz Klaićeve bio na skijanju u Austriji prije dva tjedna, kad i zaražena liječnica s Rebra, te da nije u samoizolaciji već da cijelo vrijeme radi, dežura i pri tome se ne štiti i ne nosi masku.

Odmah smo kontaktirali ravnatelja bolnice dr. Gorana Roića koji nam je rekao da se od danas taj liječnik, kao i ostalih 8 liječnika, odnosno ukupno 23 djelatnika Klaićeve, nalazi u samoizolaciji jer su unatrag 2 tjedna putovali izvan Hrvatske.

Danas stigao naputak epidemiologa

"Danas u 11:41 h stigao je email od nadležnog epidemiologa NZJZ s preporukom da svi djelatnici koji su unazad 14 dana bili izvan RH ostanu u samoizolaciji 14 dana od ulaska u RH, te da se jave nadležnom liječniku opće medicine i nadležnom epidemiologu u slučaju pojave simptoma. Odluka ravnatelja o samoizolaciji za te djelatnike je napisana danas u 11:43 h i stupa na snagu odmah", rekao nam je dr. Roić.

Kazao je i kako rok od 14 dana od povratka u RH ovog tjedna istječe jedanaestorici djelatnika.

Liječnici: Dajemo sve od sebe i onda se dogodi da neodgovorne kolege tako nešto naprave i svi nas pljuju

Index je pak informaciju o liječniku koji je bio na skijanju u Austriji doznao od roditelja koji su bili jučer ujutro na hitnoj u Klaićevoj i čuli razgovore medicinskog osoblja, a isto nam je potvrdilo još nekoliko djelatnika Klaićeve.

"Jučer ujutro su sestre i doktori pričali o liječniku koji cijelo vrijeme radi iako je bio na skijanju u Austriji. Rekli su da njegov šef sve zna i da je upoznat s tim da je liječnik bio u Austriji. I još su rekli da na poslu ne nosi masku i ne štiti se, a da je njih strah to prijaviti", kazali su nam roditelji.

Liječnici s kojima smo razgovarali rekli su nam da je epidemija u Austriji, Italiji, Francuskoj i Njemačkoj buknula upravo kad je došlo do zaraze liječnika. Naime, liječnici prenose zarazu pacijentima i tako se ista munjevitom brzinom širi.

Navode kako su ogorčeni što se zbog neodgovornih pojedinaca, kolega liječnika koji nisu u samoizolaciji, sad u javnosti svi liječnici svrstavaju u isti koš.

"Mi dajemo sve od sebe, radimo, tu smo za pacijente, štitimo se, nosimo zaštitnu opremu i onda se dogodi da neodgovorni kolege dođu sa skijanja i zaraze ostalo medicinsko osoblje i pacijente i onda javnost sve nas pljuje", kazali su nam liječnici.

Želite li momentalno primiti obavijest o svakom objavljenom članku vezanom uz koronavirus, instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tag: koronavirus

Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku, dok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.