13-godišnjaka u Crnoj Gori s obale odnijelo olujno jugo. Traje velika potraga

Ilustracija: Zvonimir Barisin/PIXSELL

TRINAESTOGODIŠNJI N. V. iz Herceg Novog nestao je sinoć oko 22 sata sa šetališta Pet Danica u Herceg Novom, pišu Vijesti.me. Akcija potrage za njim odgođena je danas nešto poslije 15 sati.

Zbog nepovoljnih vremenskih prilika i gubitka dnevne svjetlosti ekipe spasilaca i policije, koje su satima pretraživale akvatorij ispred Herceg Novog, morale su obustaviti potragu. Vidljivost ispod mora zbog jakih valova i struja bila je gotovo ravna nuli tako da ni ronioci, usprkos velikim naporima koje su uložili, nisu mogli biti efikasniji u pretrazi podmorja.

Loši vremenski uvjeti nisu dozvolili da se u akciju pretrage akvatorija iz zraka uključe dronovi i helikopteri Vojske Crne Gore. Potraga će biti nastavljena sutra u rano jutro uz sudjelovanje dodatnih snaga i s još više plovila, a očekuje se da će sutra meteorološke prilike biti povoljnije, pa će se u akciju uključiti i vojni helikopter.

Prema informaciji koju je Vijestima jutros dao Žarko Lukšić, načelnik sektora za traganje i spašavanje na moru u Upravi pomorske sigurnosti i upravljanja lukama Crne Gore, oko 23 sata sinoć ih je obavijestio Sektor granične i pomorske policije iz Herceg Novog da je maloljetnika odnijelo more dok je s prijateljem boravio na šetalištu.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.