Zvijezda skijaških skokova o drami sa suprugom: Nisam prestajao plakati. Ovo je čudo

Foto: EPA

POLJSKI skijaš skakač Dawid Kubacki (33) završio je na četvrtom mjestu ukupnog poretka prošle sezone, no bio bi drugi ili treći da u ožujku nije odustao od nekoliko posljednjih natjecanja zbog srčanih problema trudne supruge Marte. Kubacki se u subotu, 20. svibnja, vratio treninzima, a u razgovoru za skijumping.pl otkrio je što su supruga i on proživjeli te kakva je trenutna situacija.

"Polako se vraćamo u normalno stanje, ali ne baš 100 posto normalno. Nije lako s obzirom na sve što nam se dogodilo, ali bolje je. Najbolji dokaz je da sam se vratio uobičajenim treninzima i pripremama za iduću sezonu", izjavio je Kubacki, čija je supruga gotovo mjesec dana bila u bolnici, odnosno kući se vratila u travnju.

"Doktori su napravili odličan posao, izveli su čudo. Doma smo, imamo manje probleme, no to su sitnice uzevši u obzir sve što se dogodilo. Ponekad moram napustiti trening kako bih pomogao Marti pri rehabilitaciji. Bojao sam se da do rujna neću moći trenirati, ali sve se dobro razvija", dodao je Poljak, zahvalan ostatku obitelji koji se brinuo za njihove kćeri dok je on bio uz suprugu u bolnici.

"Nisam mogao prestati. Ne bih bio siguran na skakaonici"

O zdravstvenim problemima supruge saznao je uoči natjecanja u Vikersundu. "Situacija je bila jako ozbiljna. Prvo sam pitao trenere kako ćemo se organizirati. Znao sam da neću biti sposoban skakati. Ne bih bio siguran kada bih došao na skakaonicu jer mi je u glavi bio kaos. Nisam bio fokusiran", otkrio je Kubacki, pa nastavio:

"To je životna situacija koju nitko nije niti može biti spreman. Znao sam da ne mogu pomoći jer su liječnici morali obaviti svoj posao, samo bih im smetao, no u toj situaciji želiš biti blizu drage osobe i brinuti o djeci. Htio sam napraviti bilo što. Tijekom tog perioda nisam prestajao plakati, osobito kada sam vidio scene s Planice, natjecanja koje sam gledao s Martom."

Liječnici su mu odmah rekli kako će Marta dugo biti u bolnici, pa je shvatio kako je sezona za njega završena. "Martino se srce jako brzo vratilo u normalno stanje. Moglo je završiti jako loše, ako ne i tragično, kada su je hospitalizirali. To je čudo. Ugradili su joj pacemaker. Kada su je maknuli s aparata, mogli smo ići kući", rekao je Kubacki, jedna od zvijezda skijaških skokova.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.