Zvezda u zadnji čas dva puta rušila rekord. Bombarder HNL-a bio najskuplji jedan sat

Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

CRVENA ZVEZDA je sinoć, u samoj završnici prijelaznog roka, zadnjih sati za dovođenje i registraciju igrača za Ligu prvaka, ostvarila spektakularan posao. Prvo je nakon 19 sati iz Basela na pozajmicu za 500 tisuća eura i uz opciju otkupa za 2 milijuna eura dovela mladog (20) stopera Nassera Djigu.

Krenulo je s modernim mladim braničem

Reprezentativac Burkine Faso je za Basel odigrao 22 utakmice, odakle je prošle sezone posuđen francuskom Nimesu. Tamo je u Ligue 1 nastupio 21 put i postao standardni reprezentativac svoje zemlje. Sportski direktor Mitar Mrkela ovako ga je opisao: "Mlad je i profil je stopera kakvog je trener Barak Bahar tražio od samog početka. Visok je, čvrst i brz, i to je ono što je trener želio kako bi nam obrana izgledala baš po njegovom ukusu. Djiga je moderan defenzivac, zna igrati s loptom, brz, jak i dobar u igri 1 na 1.

Oko 23 sata za Zvezdu je potpisao Cherif Ndiaye (27) i to kao najskuplji igrač u povijesti. Zvezda je senegalskog napadača dovela iz turske Adane uz odštetu od 4.5 milijuna eura. Zvezda je tako odradila najveći ulazni transfer ikad. Rekord su dosad držali Osman Bukari i Nemanja Radonjić, obojica plaćeni po tri milijuna eura. Srušio ih je napadač proslavljen u Gorici. U nju je došao početkom 2019. bez kluba te za godinu i pol tamo zabijao i asistirao protiv najvećih hrvatskih klubova.

Senegalac proslavljen u Gorici srušio je rekord u 23 sata

Goricu je napustio nakon 55 utakmica, 19 golova i 6 asistencija transferom  u turski Goztepe za 1.15 milijuna eura. Nakon odličnih igara u Goztepeu uzela ga je Adana, za koju je u 20 utakmica briljirao i zabio 13 golova. Ndiaye je sjajno krenuo u ovu sezonu, postigao je pet golova i triput asistirao. Dva od tih pet golova zabio je Osijeku u pretkolu Konferencijske lige.

I onda, malo prije ponoći i kraja roka, Zvezda je opet srušila rekord i to dramatično. Za 5 milijuna eura kupila je centralnog veznog In-beom Hwanga (26) iz Olympiacosa. Reprezentativac Južne Koreje, za koju ima 45 nastupa i 5 golova. Hwanga su prošle sezone navijači proglasili najboljim igračem Olympiacosa, a nakon što je klub ostao bez plasmana u Ligu prvaka, morao je prodati zvijezdu.

Novi rekorder malo prije ponoći postao je Korejac

Hwang je ovog ljeta ušao u pravnu bitku s Grcima jer su njegovi odvjetnici smatrali da mu je ovog ljeta istekao ugovor. Iz kluba su tvrdili da to nije istina pa su ga htjeli prodati za 15 milijuna eura. Atalanta je ponudila pet manje, no Grci to nisu prihvatili. Nakon toga su Hwangovi odvjetnici predali cijeli slučaj FIFA-inom sudu, a u priču se potom uplela i Zvezda, koja je nagovorila Hwanga na transfer.

Došlo je do kompromisa i slučaj je na kraju okončan tako što će Zvezda platili Olympiacosu pet milijuna eura. Veznjak je u zadnji tren potpisao za Zvezdu na četiri godine, a kako bi transfer bio gotov na vrijeme, to je napravio elektronskim putem. 

Zvezda je ovog ljeta na nove igrače potrošila više od 10 milijuna eura, ali je u velikom plusu

Zvezda je tako ovog ljeta na nove igrače ukupno potrošila više od 10 milijuna eura. Prodala ih je za 13 milijuna eura. Dovođenje pojačanja olakšalo joj je što se zahvaljujući sjajnim rezultatima u Europi zadnjih godina izravno plasirala u Ligu prvaka te je samim plasmanom tamo zaradila 27.7 milijuna eura. Zvezda je u skupini LP-a s Manchester Cityjem, Leipzigom i Young Boysima. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.