Zubac o bijegu u Beograd: Nisam mogao spavati, brinuo sam se za svoju budućnost

Foto: Hina

JEDAN od najtalentiranijih mladih hrvatskih košarkaša Ivica Zubac potpisao je za Mega Leks na tri godine. Nakon što je jučer Indexu iz Cibone potvrđeno kako je srpski klub platio odštetu za Zubca, igrač koji je posvađao dva najjača hrvatska kluba progovorio je o iznenađujućem raspletu.

> Mladi hrvatski talent posvađao Cedevitu i Cibonu, pa završio u Beogradu

Zubac je, podsjetimo, nezadovoljan tretmanom u Ciboni raskinuo ugovor i prešao u Cedevitu, ali samo na par dana, jer uskoro je Arbitraža HKS-a odlučila da ostaje pod Tornjem. Zubac se tamo više nije pojavio, a niti je bio poželjan. Čekala se prava ponuda, a ona je stigla iz Mega Leksa, kluba kojeg vodi Ivičin menadžer Miško Ražnatović. Odšteta iznosi oko 600 000 eura, a dio će Cibona dobiti tek nakon sljedeće prodaje mladog Hrvata.

"Potpisao sam na tri godine i svako ljeto mogu izaći na NBA. Takva je sada situacija", potvrdio je Zubac za HRT.

"Teško sam preživljavao sve ovo, nisam znao što će se dogoditi samnom jer je odlučivala arbitraža HKS-a. Tako da dosta puta nisam spavao, brinuo sam se za svoju budućnost, ali na kraju je sve ispalo dobro", dodao je 18-godišnji košarkaš.

Mega Leks je beogradski klub ali zbog pravila regionalne lige igra u Sremskoj Mitrovici. Prošlog vikenda ekipa Dejana Miloševića potvrdila je plasman u play-off ABA lige,

Obzirom da je sada u rukama kluba kojeg vodi njegov menadžer, a koji je u NBA već plasirao nekoliko igrača, Zubac je odabrao dobro rješenje za svoj razvoj i nastavak karijere. Ražnatović je rekao da je cilj od Zubca napraviti NBA All-Star igrača, od čega bi koristi imala i hrvatska reprezentacija. Na kraju i u Ciboni mogu biti zadovoljni jer bi, da je HKS drugačije odlučio, u Cedeviti završio bez odštete. No, hrvatska košarka je ostala zakinuta, ne samo za velikog talenta koji bi još godinama igrao pred domaćom publikom i možda popunio koje mjesto više u polupraznim dvoranama, već i za bogatu odštetu koja bi povećala konkurentnost barem jednog hrvatskog kluba.  
 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.