Zemlja od 50 tisuća stanovnika senzacionalno ima klub u 3. pretkolu Lige prvaka

Foto: Screenshot

VELIKU senzaciju kreirao je Klaksvik u 2. pretkolu kvalifikacija za Ligu prvaka. Prvak Farskih otoka je u 1. pretkolu senzacionalno izbacio Ferencvaroš i u 2. pretkolu igrao protiv švedskog Hackena, koji je bio ogroman favorit. Nakon 0:0 kod kuće, bilo je 2:2 u osnovnih 90 minuta, 3:3 u produžetku, a onda 5:3 na jedanaesterce za novu senzaciju sastava čija je ukupna vrijednost tek nešto veća od 2.5 milijuna eura.

Hacken je u punom natjecateljskom ritmu, a u prvenstvu je drugi s bodom manje i utakmicom više od vodećeg Elfsborga. Ipak, to se nije previše vidjelo u utakmici s Klaksvikom u kojoj je švedska momčad nadoknadila 0:1, povela 2:1 i 3:2, a na kraju ostala bez šanse za korak dalje u kvalifikacijama za Ligu prvaka. Svoj će europski put nastaviti u 3. pretkolu Europa lige. Klaksvik ide dalje prema grupnoj fazi Lige prvaka, no pred njim je prvo sljedeća prepreka, Molde.

Frederiksbergova večer iz snova

Arni Frederiksberg doveo je Klaksvik u vodstvo u 17. minuti. Izjednačio je Tobias Sana u 23., a prednost domaćinu donio Amor Layouni početkom drugog dijela. U 53., pet minuta nakon primljenog gola, gosti su došli do novog iznenađenja drugim golom Frederiksberga.

Tim rezultatom otišlo se u produžetke u kojima je tek u prvoj minuti prvog produžetka Ibrahim Sadiq zabio za 3:2. Sjajnu večer Frederiksberg je iskoristio u 109. za hat-trick i osiguranu seriju penala. Inače, Frederiksbergu je 31 godina, igra na poziciji lijevog krila i prema Transfermarktu vrijedi 175.000 eura.

Zabio je i u raspucavanju penala u kojoj su obje momčadi bile sigurne u prve tri serije. Uslijedio je promašaj domaćina, potom i promašaj gostiju, a onda i peta serija u kojoj je Sandberg bio drugi put neprecizan za Hacken. Forren je namjestio loptu na bijelu točku i odveo Klaksvik u 3. pretkolo Lige prvaka.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.