Zaigrajte FIFA-u u Splitu i pomozite onima kojima je vaša pomoć najpotrebnija

Foto: Battle4Split 

ZA svega desetak dana počinje drugi Battle4Split, esport manifestacija koja ove godine sadrži i humanitarnu notu. Uz glavne turnire u FIFA-i 18, League of Legendsu i Counter-Strike: Global Offensiveu održat će se i humanitarni turnir u FIFA-i 18 na kojem će se natjecati IT i tech tvrtke, a sva prikupljena sredstva od kotizacija bit će donirana Dječjem domu Maestral za kupovinu kombi vozila za prijevoz socijalno ugrožene djece do škole. 
 
>>Bitka za Split: Stižu gejmeri iz cijele regije
 
Drugo izdanje Battle4Splita službeno počinje 18. svibnja kada će se na Fakultetu elektrotehnike, strojarstva i brodogradnje održati turniri u League of Legendsu i CS:GO-u. Kvalifikacije za navedene turnire već su održane, ali u trenutku pisanja članka svi timovi nisu potvrdili svoje sudjelovanje. Drugi dio manifestacije održat će se 26. i 27. svibnja kada će se u trgovačkom centru Mall of Split održati dva turnira u FIFA-i 18. Na jednom će moći sudjelovati svi prijavljeni igrači, a drugi je humanitarni turnir za tvrtke od kojeg će prikupljene kotizacije biti donirane Dječjem domu Maestral za socijalno ugroženu djecu. Cilj je kupovina kombi vozila za prijevoz djece do škole, a inicijativu je prepoznala i podržala Splitsko-dalmatinska županija (ICT Županija). Prijave su otvorene, a na turniru mogu sudjelovati sve tvrtke iz područja IT, gaming, tech i komunikacija, ali sigurni smo da će se pronaći mjesto i za kompanije iz drugih sektora. Svoju tvrtku možete prijaviti preko službenog formulara
 
Ukupni nagradni fond za sve glavne turnire iznosi 25 tisuća kuna. Među potvrđenim ekipama nalazi se i ona NK Rudeša koja će se natjecati na turniru CS:GO. Momci su svoje mjesto izborili već na prvim kvalifikacijama, a sada ćemo ih na LAN turniru od potpisivanja ugovora početkom ove godine moći vidjeti drugi put. Nova domaća esport organizacija Zagreb360 sudjelovat će na turnirima League of Legends i CS:GO, a svoj nastup su potvrdili i GIANT5, jedno od najpoznatijih imena na domaćoj esport sceni. Želite li turnire pratiti uživo potrebno je rezervirati besplatnu ulaznicu, zbog ograničenog broja mjesta, a za sve one koji nisu u mogućnosti i fizički doći u Split osiguran je i online prijenos na Twitch.tv-u. 
 
Osim natjecateljskog dijela, ove godine će u sklopu manifestacije biti organiziran i besplatan zabavni sadržaj u sklopu Party zone zahvaljujući potpori Grada Splita i Turističke zajednice Grada Splita. Sponzorski prostor opremljen računalima, gadgetima, konzolama, VR uređajima, hranom i pićem bit će cjelodnevno dostupan svim posjetiteljima koji će imati priliku osvojiti i neke nagrade. 
 
Split sve češće privlači organizatore esport natjecanja. One Game Agency svake godine svojim eventima poput Dota PIT-a u najlipši grad na svitu dovodi najbolje svjetske igrače Dote 2. Za kvalitetan regionalni turnir CS:GO-a ove su se godine pobrinuli Counter-Strike Adria i Clan Gaming centar u Splitu organizacijom CSadria Clan Championshipa, a drugo izdanje Battle4Splita ponovno će svim ljubiteljima esporta ponuditi pregršt sadržaja. 
 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.