"Zahvaljujući Oliću United je upoznao osjećaj koji je Bayern imao prije 11 godina"

PREDNOST Bayernu nakon prve utakmice četvrtfinala Lige prvaka donio je naš Ivica Olić pogotkom u 92. minuti koji je označio potpuni preokret Bavaraca. Iako je izgubio, Manchester United ima solidan rezultat za uzvrat na Old Traffordu, s obzirom na to da ga među četiri najbolje momčadi Starog kontinenta vodi i minimalna pobjeda 1:0.

Sir Alex Ferguson u engleskim medijima spominje se kao glavni krivac poraza Crvenih vragova: "Ferguson nije pogriješio u izboru igrača na Allianz Areni iz jednostavnog razloga što bolje nije ni imao. Na teren je poslao najboljih 11 koje ima u ovom trenutku - Park i Fletcher oduzeli su velik broj lopti, Scholes i Carrick su precizno dijelili suigračima, Nani je na krilu donio potrebnu širinu, a Rooney je trebao biti Rooney. I bio je, sve je to štimalo perfektno, ali samo do trenutka dok nije ostalo 89 minuta do kraja dvoboja. Bayern nije htio nasjesti na taktičku šalu koju im je pripremio Ferguson - Schweinsteigeru se lopta pored Unitedovih veznjaka lijepila za nogu, a Pranjiću i Van Bommelu, koji su obojica odigrali odlično, ni Fletcher ni Park, koji su sjajno zatvorili Pirla u osmini finala, nisu mogli ništa na sredini terena", piše Goal.com koji Unitedovu strategu zamjera još neke taktičke "sitnice":

"Ferguson se sada pita zašto je uvodio Valenciju i Berbatova umjesto Parka i Fletchera"

"Park je bio pripremljen da će čuvati Robbena, ali za suparnika je imao Hamita Altintopa. Turčin je izraziti veznjak koji je često vukao napade FC Hollywooda, ostavljajući na krilu dosta prostora za Ivicu Olića. Još jedan u nizu igrača koji su bili žrtve Fergusonove taktike je Patrice Evra koji je imao puno problema s Olićem pa se nije mogao u potpunosti posvetiti Hamitu. Također, Rooney je često bio usamljen u napadu, suigrači se nisu u velikom broju pridodavali pa je Wayne morao računati na greške Van Buytena ili Demichelisa kojih gotovo da nije bilo. Nakon ovakvog raspleta utakmice Ferguson će se sigurno zapitati zbog čega je u trenutku kad je imao 1:0 umjesto defenzivi sklonih Parka i Carricka uveo Valenciju i Berbatova. Računao je vjerojatno na neki gol iz kontre, ali sada se taj potez čini sasvim nejasnim."

Londonski Times podsjeća na finale s Camp Noua koje su ove dvije momčadi igrale 1999. naslovom "Olić uništio United njihovim oružjem": "Nakon 11 godina Manchester United je saznao kako su se Bavarci osjećali te večeri u Barceloni. U samo nekoliko sekundi rezultat se sinoć za Manchester pretvorio iz odličnog u ne baš dobar. Iako Rooneyjeva ozljeda danas zauzima sve naslovnice, United će se morati pozabaviti svojom igrom koja je bila jako loša. U idealnom početku samo su 64 sekunde trebale Rooneyju da zabije, ali traljav nastup Fergusonovih beba osvetio se nakon sretnog Riberyjeva slobodnjaka i Olićeva pogotka u sučevom dodatku. Manchester je jednostavno izgubio poslije vodstva put u svojoj igri, olako su predavali loptu suparnicima. Vidio je to i Ferguson koji je kritizirao pas-igru svoje momčadi, koja je bila jako loša, te tendenciju igrača da se povuku u krilo obrani ostavljajući dosta prostora Bayernovim ofenzivcima da ih napadaju visoko, na 16 metara."

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.