Zagrebaši ne žele njemačke gigante: Veszprem bi bio najmanje loša opcija

U 18.30 rukometaši Croatia Osiguranje Zagreba doznat će svog protivnika u četvrtfinalu Lige prvaka. Moguća su tri protivnika: Kiel, Hamburg ili Veszprem.

Zagrebaši su u subotu demolirali Celje u Ledenoj dvorani, no to im nije bilo dovoljno za prvo mjesto u skupini. Naime Rhein Neckar Loewen je iznenađujuće teško porazio Chambery (40:25) te se ugurao na prvo mjesto na tablici. To automatski znači da će Zagrebaši s druge pozicije čekati "povoljan" ždrijeb četvrtfinala Lige prvaka koji se održava predvečer.

Prvoplasirani u svojim skupinama idu u jedan bubanj, a drugoplasirani u drugi. S obzirom da Zagreb ne može igrati s momčadi s kojom je do sada igrao, a to je u ovom slučaju Rhein Neckar Loewen, ostala su tri moguća protivnika. To su njemački rukometni giganti Kiel i Hamburg te mađarski Veszprem.

I letimičan pogled na moguće suparnike dovoljan je da se zaključi kako bi najbolje bilo Nijemce izbjeći. Veszprem je ipak najmanje loš izbor.

Budu li kuglice u Beču naklonjene tako da Zagreb mora igrati s jednom od njemačkih momčadi, svakako bi bilo bolje da igraju s Hamburgom. Naime, ta je momčad ipak nešto slabija od Kiela koji ima momčad od koje boli glava.

Kiel predvode dva vanserijska pucača, Kim Andersson i Nikola Karabatić. Imaju odlična krila, njemačkog reprezentativca Kleina i Slovenca Vida Kavtičnika. Na vratima im je Thierry Omeyer, dok im je drugi vratar sjajni Šveđanin Palicka. Uz njih tu je još niz sjajnih igrača. Vodeći su u njemačkom prvenstvu, prošle dvije sezone su igrali finale Lige prvaka. Mnogi ih smatraju glavnim favoritom za naslov prvaka Europe.

Hamburg bi za Zagreb bio ipak malo lakša zadaća. Ova momčad nema velike zvijezde poput Karabatića ili Anderssona, no također ima plejadu sjajnih rukometaša. Tu su naš Blaženko Lacković, braća Gille, lijevi vanjski Pascal Hens te odlično lijevo krilo Marcel Jansen. S desnog krila prijeti Danac Lindberg, a na vratima je sve bolji Jens Bitter, prvi golman njemačke reprezentacije.

Pretjerano bi bilo reći da je Veszprem protivnik kojeg Zagreb može bez problema proći jer to doista nije tako. Kada druga dva protivnika ne bi bili Kiel i HSV, onda bi sigurno mogli reći da je Veszprem izuzetno težak protivnik. Vratar Dejan Perić njihov je najveći adut. Na krilima imaju braću Ivanczyk, na crti "monstruma" Gyulu Gala. Vanjsku liniju čine dva mađarska reprezentativca, na lijevom vanjskom Ilyes, a na srednjem sjajni Eklemović. Desni vanjski im je sve bolji Marko Vujin, srpski reprezentativac kojem predviđaju sjajnu rukometnu karijeru.

Što reći? Zagreb za prolaz u polufinale treba igrati na sto posto svojih mogućnosti. Bez toga, nemaju izgleda protiv ni jedne od ovih momčadi.

M.Š.
Foto: Index

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.