Zaboravljena legenda s 38 godina sinoć je zabila četiri gola

Foto: Guliver Image/Getty Images

SJEĆATE li se Roquea Santa Cruza, legendarnog paragvajskog napadača koji je godinama igrao po Europi, a najdublji trag ostavio u Bayernu za koji je nastupao od 1999. do 2007. godine?

Santa Cruz i dalje aktivno igra nogomet te ga igra odlično. S 38 godina na leđima nastupa za matičnu Olimpiju, a sinoć je za svoju momčad zabio čak četiri gola.

Olimpia je pobijedila Cerro Porteno s 4:2, a Santa Cruz je zabio sva četiri gola i njegova momčad je nakon 18 kola vodeća u paragvajskoj Primeri s 44 boda, dok Libertad ima četiri boda manje.

S osam golova Santa Cruz je drugi strijelac lige, dok je vodeći Salcedo iz Deportivo Capiate s devet pogodaka.

Santa Cruz je započeo svoju karijeru kad mu je bilo devet godina. Njegov prvi klub je bio Olimpia, gdje je ubrzo postao najbolji strijelac. Kao izvanserijski talent mladi Roque ubrzo je dobio poziv trenera prve momčadi Luisa Cubilea, koji ga je s 15 godina ubacio u seniore. Paragvajsko prvenstvo je osvojio dva puta, a 1999. ga kupuje Bayern. Za Bavarce je u osam godina odigrao 155 utakmica, zabio je 31 gol i osvojio je pet naslova prvaka, četiri Kupa i jednu Ligu prvaka.

U srpnju 2007. Santa Cruz je za 3,5 milijuna eura otišao u Blackburn Rovers gdje je potpisao četverogodišnji ugovor. Prvi gol za Blackburn Rovers je zabio u prvoj utakmici u sezoni 2007./2008. protiv Middlesbrougha. Poslije dvije godine u Blackburnu Santa Cruz je otišao u Manchester City. Ipak, tamo se nije najbolje snašao pa se vratio na posudbu u Blackburn, a onda su uslijedile posudbe u Betis i Malagu. Prije tri godine vratio se u domovinu i postao je član svoje Olimpije.

Za Paragvaj je od 1999. do 2016. odigrao 112 utakmica i zabio je 32 gola.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.