Vulić nakon nasrtaja na Šehića: Demoni nam otežavaju borbu za ostanak u ligi



NAKON drugog domaćeg poraza Istre 1961 navijačka skupina Demoni izgubila je strpljenje i pričekala da osiguranje napusti stadion. Potom su upali igračima u svlačionicu, izvrijeđali ih i udarili Asima Šehića. Trener Istre Zoran Vulić prokomentirao je taj slučaj i pozvao navijače na razumijevanje.

Upitan da nam prepriča događaj, Vulić je rekao kako nije bio direktan akter, no naglasio je kako takav način može imati samo negativan efekt na ionako psihički ne prejaku momčad.

"Tu je najbolje ništa ne komentirati, ja sam stigao na kraju, vidio neka tri momka. Igrači su mi poslije prepričali što je bilo, da su upali u svlačionicu i izvrijeđali ih", kaže Zoran Vulić i upozorava da navijači otežavaju ionako tešku borbu za opstanak u ligi.

Prema pouzdanim informacijama, navijači su u svlačionici udarili Asima Šehića te ga izvrijeđali jer smatraju da nije dovoljno borben. O svemu će biti više riječi nakon službenog policijskog izviješća u ponedjeljak. Vulić se radije koncentrirao na zbivanja na travnjaku, na koja utječu i navijači.

"Mi smo tu utakmicu igrali dobro do primljenog gola, toliko grešaka pri jednom golu nikad nisam vidio. Kasnije su počela prozivanja, a to na moje igrače utječe. Demoni im otežavaju igru. Sami su mi rekli da lakše igraju izvan Pule nego kod kuće", priča Vulić, koji je nakon dolaska u Istru 1961 ipak popravio bodovno stanje te klub sad ima realnije šanse za ostanak u ligi.

"Nikom od nas nije bilo drago nakon poraza, niti meni, niti igračima. Svi bismo trebali biti u istoj koži, ne vidim smisla u tome da se nakon jednog poraza rade takve ludorije. U boljoj smo situaciji nego kad sam stigao, dečki pokazuju želju i treba ih podržati", poziva Vulić navijače na razumijevanje i naglašava:

"Uz ovakav način, nećemo ništa ostvariti."

Demoni su u svlačionicu upali planski nakon što su osiguranje i policija napustili stadion. Prema riječima očevidaca, razbijeno je jedno staklo, a u svlačionici su prvi na meti bili Šehić i Pauletić. Demoni su lani bili proglašeni za jednu od najboljih navijačkih skupina, no iz Istre stižu signali da takvo ponašanje više neće tolerirati.

Vodstvo kluba čeka da se policija službeno oglasi, kao i na službeni stav navijačke udruge Demona. Taj će incident biti glavna tema Izvršnog odbora pulskog prvoligaša u ponedjeljak, kada će biti poduzete konkretne mjere za sprečavanje sličnih ekscesa u budućnosti.

Demoni osuđuju napad na Šehića i pozivaju na korektno pisanje

O cijelom slučaju Klub navijača Demoni oglasio se priopćenjem, u kojem demantira napad na Šehića.

"Mislimo da svojim radom i zalaganjem u bodrenju kluba nismo zaslužili takve negativne prozivke. Brojne koreografije što smo pripremili ,te brojni prijeđeni kilometri koje smo prešli kako bi bodrili voljeni klub i igrače samo su dva od mnogo argumenata zašto bismo trebali biti svjetla točka kluba koji se bori za opstanak u 1.HNL. Događaj u svlačionicama koji je bio epilog katastrofalne utakmice na terenu nije bio organiziran u redovima  „Demona“ ,već isključivo stvar pojedinaca koji su tim neprimjerenim činom dodatno pogoršali stvari koje su se sa terena preselile u svlačionicu".

"Sukladno tome novinari bi kroz članak u novinama trebali objektivno opisati situaciju i dati pouzdanu informaciju o događaju. Tekst koji je objavljen u Glasu istre i na portalu RegionalExpress ne odgovara istini, te objavljivanjem ovakvog sadržaja smatramo da se ovako narušava sav dobar ugled „Demona“ kao navijačke skupine samo jednim neopravdanim činom pojedinca. Demoni su nakon utakmice sa tribine razgovarali sa igračima, te ih upitali razloge loše igre,a nakon odgovora su pokupili svoje zastave i ostale navijačke rekvizite i otišli svojim kućama. Rezimirajući cjelokupan događaj, KN Demoni Pula osuđuje neodgovorne pojedince koji su bili počinitelji tog nemilog događaja,a jednako tako ne opravdavaju psovanje te vrijeđanje Asima Šehića ka tribini navijača", stoji u priopćenju KN Demoni Pula. (Regionalexpress.hr, tt)

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.