Vukić: Više me zabrinjava napad nego obrana. Previše se solira, kolektivna igra nam je jako loša

DVIJE utakmice - dvije identične pobjede (31:29). Nakon što su sinoć arhivirali Slovence, naši rukometaši sa četiri boda na kontu čekaju sutrašnji ogled s Norvežanima, posljednji prije nego nadmetanje iz Vršca nastave u Novom Sadu.

O dojmovima i dosadašnjem tijeku prvenstva porazgovarali smo sa Zagrebovim Ljubom Vukićem,  kojem je izbornik Goluža na lijevom krilu pretpostavio Štrleka, Ninčevića i Batinovića, koji je otpao uoči puta za Srbiju.

Kako komentiraš utakmicu sa Slovenijom?

"Očekivano, bila je to velika borba. Oni su odlična momčad, pomladili su ekipu, a nama su tradicionalno neugodni jer imaju tzv. balkansku školu rukometa."

U obrani je bilo dosta propuha, izgledalo je puno lošije nego protiv Islanda?

"Istina, ali mene osobno više zabrinjava napad nego obrana. Nemamo prodornost, previše se igra jedan na jedan i na taj način gubi snaga, kao što previše trpamo loptu na pivota. Balić je to preokrenuo svojim ulaskom, on je taj koji je povezao konce. Igra nije bila vrhunska, ali dva boda su osvojena i to je najvažnije."

Tko je najviše pružio od naših u prva dva susreta?

"Ma, sve su to fantastični igrači, teško mi je bilo koga izdvajati. Ako baš moram - Štrlek me je jako ugodno iznenadio. Taj dečko u tri zadnja mjeseca gotovo da nije potrčao, a odigrao je fenomenalno. Isto tako, Lacković, Alilović, Buntić... Svi su oni dali veliki obol u ovim rezultatima, ali daleko od toga da su oni jedini. Neka samo nastave, pojedinačno to izgleda dosta dobro, ali kolektivna igra nam je zasad jako loša."

Što možemo očekivati od dvoboja s Norveškom?

"Veliku bitku. Ovo je ipak Europsko prvenstvo, puno jače natjecanje od svjetskih prvenstava i olimpijskih igara, gdje imaš neke reprezentacija poput Maroka ili Brazila s kojima možeš odigrati utakmicu u pola gasa. Ovdje toga nema i zato bi bilo jako dobro da to dobijemo i prenesemo četiri boda. Izgubimo li, vjerojatno ćemo za polufinale morati pobijediti u sve tri utakmice u drugom krugu, a to neće biti nimalo lako."

Situacija u skupini s kojom se križamo je maksimalno zakomplicirana nakon poraza Francuza u prvom kolu te remija Španjolaca i Mađara.

"Jest, neobični su ti rezultati, ali ne možemo ih okarakterizirati kao iznenađenja. Čudno mi je malo to što se događa s Francuzima, jer najavljivali su da dolaze u najjačem mogućem sastavu, a onda izgube od Španjolske i sa četiri razlike dobiju Ruse. Ne sumnjam da će, kad uđu u svoj ritam, oni biti sve opasniji, ali trebalo bi sad nekako iskoristiti ovakvo njihovo stanje i izbaciti ih."

U drugom dijelu ždrijeba Srbi su pobjedama protiv Poljske i Danske već jednom nogom zakoračili u polufinale. Rasplet u drugom dijelu ždrijeba?

"Oni su jedna odlična ekipa, i prije su imali igrače velike klase, a zašto nisu postizali tako dobre rezultate - ne znam. Veliku ulogu u tome sigurno ima i činjenica da su domaćini, Pionir je svaku utakmicu pun što je i normalno, i to im sigurno daje dodatnu motivaciju. Što se tiče skupine B, žao mi je Makedonaca. Mogli su izvući i bolje od remija sa Švedskom i tijesnog poraza od Njemačke, mislio sam da će oni biti jedno od najugodnijih iznenađenja turnira, ali sada je to teško očekivati."

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.