Vučinić: Nismo se bojali za vrijeme rata, ne bojimo se ni Engleske

NAKON što su o ratu na prostoru bivše Jugoslavije u engleskim medijima progovorili Edin Džeko i Novak Đoković, u najavi utakmice Crne Gore i Engleske iste se teme dotakao i Mirko Vučinić.

Napadač Juventusa i crnogorske reprezentacije bit će udarna igla u važnoj utakmici s Englezima u Podgorici u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo. Englezi predvode skupinu G sa 17 bodova dok Crna Gora ima 11 i utakmicu manje. Švicarska je treća sa osam bodova.

Crnogorci su pod vodstvom bivšeg izbornika Zlatka Kranjčara na Wembleyju izborili 0:0, a Englezi s Capellom dolaze po osvetu. Vučinić tvrdi da nema mjesta za strah.

"Crna Gora se nikoga ne boji. Nismo se bojali za vrijeme rata, pa se ne bojimo ni sada", rekao je Vučinić za Daily Mail, koji piše kako su se raspad Jugoslavije i sukobi na ovim prostorima pokazali kao "velika motivacijska sila u nogometu, još otkad je Hrvatska osvojila broncu na SP-u 1998. godine".

"Emocije će divljati na ovoj utakmici, ali moramo ih kontrolirati", dodao je Vučinić.

"U našim genima je borbeni duh", dodao je novi izbornik Branko Brnović i rekao što očekuje: "Englezi imaju jako brze igrače i kontranapadi su im jako oružje. Posebno su opasni dok mi imamo loptu u nogama".

Brnovićev pomoćnik Savo Milošević je dodao: "Čudna je situacija jer utakmica s Engleskom nam je važna, ali nije najvažnija. Čak i ako pobijedimo Englesku, nije nam zagarantirano drugo mjesto. Moramo kalkulirati s igračima zbog čak osam žutih kartona kako ne bismo u posljednju utakmicu ušli bez 6-7 prvotimaca. Mi nismo Engleska i nemamo 25 vrhunskih igrača".

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.