Vučić prijetnjama zaustavio veliki posao Partizana? Zvijezda Eurolige ipak ne dolazi

Foto: EPA

IAKO se očekivalo da bi uskoro i službeno trebao biti potvrđen transfer Nikole Mirotića (32) iz Barcelone u Partizan, zvijezda Eurolige objavila je da ne dolazi u Srbiju. Dosad najplaćeniji košarkaš Eurolige istaknuo je da je dobio brojne prijetnje i uvrede nakon što je izašla vijest da je blizu potpisa za Partizan te je zbog toga na kraju odlučio da neće igrati u Srbiji.

Poklapa se to s navodima katalonskog lista Mundo Deportiva, koji tvrdi da je Mirotićev potpis za Partizan pokušao spriječiti čak i srpski predsjednik Aleksandar Vučić. Vučić je navijač Crvene zvezde, koja je također jedno vrijeme pokušavala dovesti Mirotića, a Katalonci pišu da su ljudi bliski njemu prijetili Mirotiću.

Mirotić je rođen i odrastao u Podgorici, ali je već s 14 godina otišao u Real Madrid te je nastupao za španjolsku reprezentaciju. Iz Reala je otišao u NBA, gdje je odigrao pet vrlo dobrih sezona u dresovima Chicago Bullsa, New Orleans Pelicansa i Milwaukee Bucksa. Od 2019. je bio u Barceloni.

Mirotić obrazložio konačnu odluku

Mirotić je svoju odluku obrazložio priopćenjem na Instagramu, a prenosimo ga u cijelosti.

"Poštovani, cijeli svoj život sam posvetio potrazi za istinom i pravednim odnosom prema svima i svemu. To je trnovit put koji zahtijeva posvećenost i predanost, baš kao što sam veliki dio svog života dao košarci pokušavajući biti dobar u njoj i uvijek igrajući kao dio tima. Zaista, košarka je postala dio mog života, ali kao igra, kao želja da stalno napredujem i prevladavam sebe. Tako jedno utječe na drugo, razvoj košarke kao igre i razvoj i rast moje ličnosti.

Ja želim nastaviti taj put. Želim igrati košarku i radovati se svojoj igri. Također želim da moja obitelj dijeli tu radost. Međutim, već tjednima izlaze najrazličitije informacije o meni i nastavku moje karijere. Mimo moje volje i želje, i bez moga znanja, a svakako daleko od istine, objavljuju se nasumično pisani tekstovi.

Neki od njih su bili mašta i proizvoljni zaključci pojedinaca i medija i sve je to izazvalo veliku pažnju, koju moja obitelj i ja nismo željeli. Kako su u javnost dospjele izvjesne informacije o daljnjem nastavku moje karijere u KK Partizanu, počele su prijetnje i uvrede koje su me veoma iznenadile i povrijedile, jer ne želim biti osoba koja će dijeliti ljude po bilo kojoj osnovi, a kamoli po bojama kluba.

Odlučio sam da ne budem dio takve atmosfere i da ne želim ni sebe ni svoju obitelj izlagati daljnjim neugodnostima. Istine radi, moram napomenuti da ni jedna prijetnja nije došla iz tabora KK Crvena zvezda i da s njima uvijek imam dobru komunikaciju punu poštovanja.

Također, želim istaknuti da moja želja da igram za tim u Srbiji nije bila uvjetovana ni financijskim ponudama niti bojama bilo koga kluba, jer sam želio igrati u zemlji koju volim, ali stvari jednostavno nisu išle u tom smjeru. Zahvaljujem se KK Partizanu na ukazanom povjerenju i želji da budem dio njihovog tima, ali sam ipak donio odluku da je za moju obitelj i mene najbolje da karijeru nastavim u nekom od europskih timova izvan Srbije."

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.