Dušan Vlahović

Vlahović se vraća u Firencu, vođa navijača Fiorentine poručio: Šutnja nije opcija

Foto: Juvnetus

SRPSKI nogometaš u redovima Juventusa Dušan Vlahović vraća se u srijedu prvi put u Firencu nakon 82 milijuna eura vrijednog transfera. Juventus i Fiorentina igrat će, naime, utakmicu polufinala talijanskog kupa. U Fiorentini se srpski napadač proslavio i postao najbolji centarfor talijanske lige, no njegov odlazak navijači u Firenci jako su teško prihvatili. Uoči utakmice vođa navijača Fiorentine Federico De Sinopoli najavio je da za njih "šutnja nije opcija".

"Cijeli grad osjećao se kao da nas je Vlahović izdao. Vlahović, Chiesa i Bernardeschi su potekli iz naše akademije, ali nisu nikad prihvatili identitet Viola. Bernardeschi jer iz Toscane, Chiesa je igrao ovdje od svoje 10. godine. Šutnja nije opcija. Firenca je emotivan, glasan grad. Bit će reakcije. Navijači Fiorentine znaju da će njihova momčad biti snažnija ako psihološki uzdrmaju Juventus. Sve je to dio nogometa", rekao je De Sinpoli za Radio Punto Nouvo.

Fiorentina izdala upozorenje

Fiorentina je uoči utakmice izdala posebno priopćenje za navijače. "Fiorentina zahvaljuje brojnim navijačima koji će biti na stadionu u srijedu na utakmici Fiorentina - Juventus. Ovom prilikom molimo navijače da svoju momčad podupru strašću, srcem i ljubavlju koja će se osjećati kroz 90 minuta. Izbjegavajte rasističke povike i diskriminaciju koji nemaju nikakvo mjesto u našoj kulturi i povijesti."

Vlahović je od svog dolaska u Juventus ove zime već zabio četiri pogotka. Vodeći je strijelac lige s 20 zabijenih pogodaka. Vlahović je nakon plasmana Juventusa u polufinale kupa poručio: "Razmišljam samo o utakmici i pobjedi. Ništa drugo me ne zanima. To će mi biti utakmica kao bilo koja druga. Idem tamo igrati nogomet i nema problema."

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.