VIŠE MU NIJE SRANJE Kapetan Atletica burno proslavio gol i pobjedu u finalu natjecanja koje je popljuvao

Foto: Getty Images/Guliver Image

"EUROPA LIGA je sranje." Ovako je jesenas, nakon samo 1:1 protiv slabašnog azerbajdžanskog Qarabaga u četvrtom kolu skupine Lige prvaka, govorio Atleticov kapetan Gabi. 

Najveće razočaranje LP-a ove sezone, prošlogodišnji polufinalist te finalist 2014. i 2016., početkom studenoga u konkurenciji Chelseaja, Rome i spomenutih Azera u četiri utakmice uzeo je samo tri boda.
 
Atleti je bio i ostao pred nemogućim zadatkom kad je poželio proći u nokaut fazu LP-a. U preostale dvije utakmice morao je pobijediti Romu i Chelsea te se nadati da će engleski prvak kiksati protiv Qarabaga. 
 
Zato nakon remija (1:1) s Azerima, Atleticov kapetan nije skrivao koliko je bijesan što je njegovom klubu izgledan rasplet treće mjesto u skupini i prolazak dalje, ali u nokaut fazu Europa lige. Utješna je to nagrada koja tada nimalo nije utješila Gabija.
 
Atleticov kapetan bio je jako nezahvalan. Iako je Atletico posljednjih godina postao dio europske elite i stalni sudionik same završnice Lige prvaka, uspon kluba i njega kao igrača počeo je upravo osvajanjem Europa lige 2012.
 
Godinu nakon toga, Atletico i Gabi osvojili su Kup kralja, pa sezonu kasnije La Ligu, te igrali finale Lige prvaka. 
 
Zahvaljujući osvajanju EL-a, Gabi je postao jedini kapetan u povijesti Atletica koji je podigao trofeje La Lige, Kupa, španjolskog i europskog Superkupa te Europa lige. 
 
Pola godine nakon što je to natjecanje nazvao sranjem, eto Atletica i Gabija u finalu Europa lige. Tamo je upravo kapetan na kraju utakmice protiv Marseillea postigao gol za konačnih 3:0 Atletica.
 
Nakon toga burno je proslavio gol za trijumf i dizanje pehara pobjednika Europa lige. Ili, kako bi Gabi rekao, sranja. 
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.