LIGE PETICE

Villarreal vraća najboljeg strijelca kluba poznatog po čestim ozljedama

Foto: EPA

GIUSEPPE ROSSI prije desetak godina označen je kao veliki talent i predviđana mu je blistava nogometna karijera. No Talijan to nikad nije doživio u punom smislu pa mu je najveći domet bilo igranje za Villarreal.

Najbolji strijelac u povijesti Villarreala

Tamo je igrao i najbolji nogomet, iako je prethodno nosio dresove Manchester Uniteda, Fiorentine, Parme, Newcastlea, Levantea, Celte i Genoe. Ništa nije službeno, neće biti pod ugovorom, ali klupska vijest da će od utorka početi trenirati pod nadzorom Javija Calleja sugerira da je nova suradnja na pomolu.

Talijanski napadač stigao je u Villarreal na poziv klupskih čelnika u pokušaju da oživi najbolje trenutke karijere kad je u 191 utakmici postigao 82 gola i profilirao se u jednog od najubojitijih napadača španjolske lige. Rossi je rekorder po broju zabijenih golova u dresu Žute podmornice, a u predgrađu Valencije ponovno se nadaju njegovim vrhunskim partijama.

Zbog ozljeda propustio čak tri i pol godine nogometa

Doduše, dva faktora u tome su ograničavajuća. Prvi je činjenica da je Rossi bez kluba od ljeta 2018. godine kad mu je istekao ugovor s Genovom i da će mu biti potrebno vrijeme da ponovno uhvati natjecateljsku formu. Drugi podrazumijeva njegovu katastrofalnu povijest ozljeda. Ligamente koljena oštetio je čak četiri puta, a ukupno je izvan terena tijekom karijere proveo 1.241 dan, odnosno skoro tri i pol godine.

Ako na treninzima pokaže da ga se isplati angažirati u prvi sastav i dobije ugovor, Rossi će obnoviti partnerstvo sa Santijem Cazorlom s kojim je činio sjajan tandem prije sedam godina. Imat će prigodu igrati u momčadi koja barem ove sezone njeguje atraktivan i dopadljiv nogomet o čemu svjedoči podatak da je poslije Barcelone riječ o najefikasnijem napadu La Lige.

Osim za gore spomenute klubove, Rossi je 30 puta nastupio u dresu reprezentacije Italije za koju je zabio sedam golova.

Standings provided by Sofascore LiveScore
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.