VIDEO U podravskom selu golman napao suca koji je dobio potres mozga

Foto i video: Podravski.hr

NAKON utakmice Prve Županijske nogometne lige u Hlebinama između domaće Lipe i Osvita glavni sudac Antonio Sirovec je napadnut i zaradio je potres mozga. Prema videosnimci koju smo primili, a koja kola internetom, isključeni golman domaće Lipe preskočio je ogradu i suca pogodio loptom u glavu, piše podravski.hr.

Na snimci se ne vidi koga je lopta točno pogodila, no da je doista sudac dobio udarac, potvrdio je šef županijske sudačke organizacija Zlatko Šimčić koji je bio ujedno i delegat na toj utakmici.

''Sudac je dobio loptom u glavu, zaradio je potres mozga, ima ovratnik i na bolovanju je. Pitam, zbog čega? Protiv dotičnog napadača, koliko znam, pokrenut je stegovni postupak'', rekao je Zlatko Šimčić.

Utakmica je završila pobjedom gostiju 1:2, a sudac Antonio Sirovec podijelio je devet žutih kartona, čak je trojicu domaćih igrača isključio, a opomenuo je i domaćeg trenera Zdravka Eršetića. Prvi je pocrvenio domaći golman Tomislav Gregl u 38. minuti. U zapisniku je delegat utakmice Zlatko Šimčić opisao kako je Gregl zaradio isključenje zbog grubog vrijeđanja suca.

Bio mu je to drugi žuti karton, a nakon što je pocrvenio, stoji u zapisniku, Gregl je psovao sucu majku i vikao mu: ''Nećeš izaći živ odavde, razbit ću te'.' Trenutak kasnije na klupi je zbog prigovora opomenut domaći trener Eršetić.

Nakon što je u 80. minuti sudac Sirovec dosudio penal za goste zbog psovanja suca, pocrvenio je domaći igrač Mario Kiš, a na isteku sudačke nadoknade zbog nervoznog, grubog i potpuno nepotrebnog prekršaja pocrvenio je i domaći Dejan Nemec. Nakon utakmice bio je pravi metež i da nije bilo razboritih glava i redarske službe, sigurno bi došlo do tučnjave i još težeg incidenta.

U službenom glasniku Županijskog nogometnog saveza danas je objavljeno kako se ''suspendira i pokreće disciplinski postupak protiv igrača Tomislava Gregla…zbog događaja na utakmici''. Disciplinski postupak pokrenut je i protiv Nogometnog kluba Lipa zbog loše organizacije utakmice. Klub disciplinskom povjereniku Darku Matošiću mora dostaviti svoje očitovanje o nemilim događajima, a mora dostaviti i izjavu suspendiranog Tomislava Gregla. Ostali igrači Lipe koji su zaradili crvene kartone na toj utakmici Mario Kiš i Dejan Nemec zaradili su dvije utakmice zabrane igranja.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.