VIDEO Turska prestigla Hrvatsku u lovu na Euro nakon nevjerojatne drame

Foto: Profimedia

HRVATSKI pohod do finala Lige nacija u našoj zemlji je u drugi plan gurnuo daleko važnije natjecanje. Točnije, kvalifikacije za njega. U vrijeme dok se igra Final Four Lige nacija u Nizozemskoj, u ostatku Europe igraju se utakmice kvalifikacija za EP 2024. 

> KLIKNI OVDJE I POGLEDAJ GOLOVE LATVIJE I TURSKE

Nevjerojatna završnica

U skupini u kojoj je Hrvatska igrale su sve četiri reprezentacije osim nje. Armenija je pobijedila kod Walesa 4:2, a Turska kod Latvije 3:2 i tako uzela prvo mjesto Hrvatskoj, od koje ima utakmicu više. Utakmica u Rigi bila je nevjerojatno napeta. Turci su poveli u 23. minuti golom Bardakcija. Latvija je izjednačila u 51. preko Emsisa. Prednost Turskoj vratio je Under u 61. minuti. Činilo se da će i završiti pobjedom Turske nakon što je sedam minuta prije kraja regularnog dijela Emsis dobio crveni karton.

No, Tobers je u četvrtoj minuti sudačke nadoknade zabio za Latviju, koja je tako imala 2:2 s igračem manje. Međutim, tu nije bio kraj ludnici. Kahveci, koji je u igru ušao u zadnjoj minuti regularnog dijela, zabio je u petoj minuti sudačke nadoknade za pobjedu Turske 3:2.

Velika gužva 

Tako je Turska izbila na prvo mjesto kvalifikacijske skupine ispred Hrvatske, s dva boda i jednom utakmicom više od nje. Wales ima jednako bodova kao Hrvatska. Dalićeva momčad je u prvom kolu kvalifikacija za Euro na Poljudu igrala s Walesom 1:1, nakon čega je pobijedila kod Turske 2:0. Euro će izravno izboriti reprezentacije koje kvalifikacije završe na prva dva mjesta skupine. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.