ATALANTA - DINAMO

VIDEO Trener Atalante: Dinamo nas je iznenadio u Zagrebu. Sada imamo odgovor

Grafika: Index

TRENER Atalante Gian Piero Gasperini najavio je dvoboj protiv Dinama u petom kolu Lige prvaka (utorak 21:00 na San Siru). 

Dinamo je treći u skupini C s pet bodova, koliko ima i drugi Šahtar, ali je ukrajinski prvak zabio više golova u gostima protiv Modrih. City je lider s 10 bodova, a Atalanta posljednja sa svega jednim bodom i ovo joj je posljednja prilika da se eventualnom prvom povijesnom pobjedom u Ligi prvaka vrati u borbu za nastavak europske avanture.

Gasperini: Na Maksimiru smo odigrali najgoru utakmicu posljednjih godina

"Svjesni smo da nam samo pobjeda igra ako se želimo plasirati u osminu finala. Protiv Dinama smo na Maksimiru odigrali najgoru utakmicu posljednjih godina, a protiv Šahtara smo bili puno bolji, zato i boli taj poraz više nego onaj u Zagrebu. Međutim, siguran sam da ćemo odigrati bolje u utorak na San Siru. Moramo osvojiti šest bodova do kraja i čekati kikseve Dinama i Šahtara, kojima neće biti dovoljni remiji do kraja."

"Odgovorit ćemo na Dinamov visoki presing"

"Dinamo je kvalitetna momčad i ima odlične igrače. Ipak, igrat ćemo svoju igru i napadati. U Zagrebu smo, kao što sam rekao, odigrali najgoru utakmicu, a opet smo stvorili nekoliko odličnih prilika. Ovog puta ih moramo iskoristiti ako želimo pobijediti. Koncentrirani smo samo na utakmicu protiv Dinama i nemamo računicu. Najprije moramo pobijediti, pa ćemo vidjeti što dalje. 

Imali smo puno problema s ozljedama. Zapata je propustio devet utakmica, Iličić i Malinovsky po tri, a i Muriel je imao problema. Ipak, protiv Dinama moraju svi pružiti sve od sebe, kako oni u prvih 11, tako i oni koji uđu s klupe. 

Bjelica je u prvoj utakmici promijenio sistem igre i iznenadio vas? Da, Dinamo zna igrati u različitim formacijama u Ligi prvaka i prvenstvu. U Zagrebu su nam velikim pritiskom stvorili probleme, ali će sutra to biti drukčija utakmica. Znat ćemo odgovoriti na njihov visoki presing, što nije bio slučaj u Zagrebu", poručio je trener Atalante.

S njim se slaže i branič Rafael Toloi, koji poručuje - Dinamo ima sjajne igrače, ali nas zanimaju samo tri boda

Hrvatski prvak je razbio protivnika iz Bergama 4:0 u prvom kolu na Maksimiru, a uoči njihovog novog susreta momčad Nenada Bjelice ohrabruje podatak da je Atalanta u rezultatskoj krizi. 

Posljednju pobjedu Mario Pašalić i društvo ostvarili su prije gotovo mjesec dana, nakon čega su vezali pet utakmica bez pobjede, uz tri remija i dva poraza. Igrali su neodlučeno kod Napolija (2:2), potom protiv Cityja (1:1) u Milanu te bez golova kod Sampdorije, dok su izgubili kod kuće od Cagliarija (0:2) i prije dva dana preokretom od Juventusa (1:3). 

Rezultati by SofaScore
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.